Barbara Dallosová Rôzne Správy

Učiteľky vyhrnuli rukávy: Malých Žiarčanov prekvapí nezvyčajná cesta do škôlky, FOTO

Učiteľky zo žiarskej škôlky sa počas dovolenkového obdobia rozhodli spestriť deťom každodennú rutinu. Do práce sa pustili vlastnými rukami.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľky vyhrnuli rukávy: Malých Žiarčanov prekvapí nezvyčajná cesta do škôlky, FOTO
11
Galéria
Zdroj: 7. MŠ Žiar nad Hronom

Kolektív „7. MŠ“ na ulici Dr. Janského č. 8 využil letné dni a čas dovoleniek efektívne. Učitelia aj s pomocou niekoľkých rodičov spojili sily, nakúpili farby, a pustili sa do sivej cestičky, ktorú merajú žiarski škôlkari do svojich tried každé ráno.

Chodníky na školskom dvore po novom hýria farbami a ako vysvetlila Miroslava Miklová z pedagogického kolektívu, nie je to len estetická úprava. Viaceré z malieb môžu deti aj pohybovo využiť.

,,Kúpili sme kvalitné farby na chodníky, vybrali motívy, pripravili makety a pustili sme sa do práce. Maľovalo sa dva týždne a výsledok naozaj stojí za to. Už teraz sa tešíme, ako budú 4. septembra žiariť deťom očká, keď sa budú po dlhých letných prázdninách vracať späť do svojej škôlky," hovorí Miklová s tým, že financie na realizáciu nápadu čerpali z úspor OZ pri VII. MŠ. Ako dodala, okrem veselšieho školského dvora sa deti dočkajú aj nových odrážadiel a kolobežiek. Škôlka totiž uspela v grantovom programe Národnej banky slovenska (NBS).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM