Kultúra

Umenie ju uchvátilo už v detstve: Výstava predstaví prácu talentovanej Michaely

Prvú autorskú výstavu Michaely Lenčovej môžeme vidieť v Pohronskom múzeu už v týchto dňoch. Umelkyňa vo svojej tvorbe rada experimentuje a hrá sa s realitou...

Ilustračný obrázok k článku Umenie ju uchvátilo už v detstve: Výstava predstaví prácu talentovanej Michaely
Zdroj: TASR

S názvom Nachádzania predstaví Pohronské múzeum v Novej Bani prvú autorskú výstavu Michaely Lenčovej. Výstava, ktorú si verejnosť bude môcť prezrieť od 9. februára do 29. marca, je výberom obrazov a maľovaných sklených váz.

,,Autorku uchvátilo výtvarné umenie v detstve až tak, že absolvovala oba cykly výtvarného odboru na Základnej umeleckej škole Nová Baňa. Dokonca počas štúdia na gymnáziu navštevovala tento odbor denne. Neskôr ukončila štúdium na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského, odbor estetika, so zameraním výtvarná estetika," informovala riaditeľka múzea Katarína Konečná s tým, že momentálne sa venuje okrem voľnej tvorby aj ilustrovaniu a grafickému dizajnu.

Ako sama autorka povedala, vo svojom vizuálnom svete zažíva radostné dobrodružstvo z akéhokoľvek poznávania. Rada „experimentuje a hrá sa“ s realitou, recykluje predmety a materiály naokolo, ktoré sa zdajú byť na prvý pohľad nepotrebné. Má pasiu pokúšať sa nájsť a vytvoriť iný význam a účel videnej skutočnosti, materiálu, nástroja a následne predstavy.

Inklinuje k technikám, ktoré sú flexibilné a umožňujú čo najviac experimentovať, a to sú techniky koláže a dekoláže, enkaustické, rôzne papierové techniky, ako aj kombinované a overpainting. Najčastejšie vytvára abstraktné a poloabstraktné obrazy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM