Martin Károly Správy

Unikátne letecké zábery: Pozrite ako pokročila stavba na obchvate mesta, do pol roka sa má otvárať!

Menej áut v meste, bezpečnejšia doprava, lepšie cesty. Toto si sľubujú Žiarčania od nového obchvatu mesta. Pozrite si aktuálne zábery.

Ilustračný obrázok k článku Unikátne letecké zábery: Pozrite ako pokročila stavba na obchvate mesta, do pol roka sa má otvárať!
Zdroj: Dnes24.sk

Obchvat Žiari je azda najočakávanejšou stavbou v meste. Žiarčania si od od nej sľubujú odbremenenie dopravy v meste, aj lepšie cesty. A ľudia už pravdepodobne nebudú musieť čakať vyše pol hodiny kedy sa dostanú na hlavnú cestu: Križovatka zo závodu? Ľudia sa po šichte poriadne načakajú… dokedy ešte?

Základný kameň budúceho obchvatu bol poklepaný 16. októbra 2012. Práce majú byť dokončené do dvoch rokov. „Stavebné práce na úseku R2 Žiar nad Hronom – obchvat sa vykonávajú podľa aktualizovaného harmonogramu. Predpokladaný termín sprevádzkovania tohto úseku je v mesiacoch november- december 2014“, aktuálne informuje hovorca NDS a.s., Michal Fúrik.

Podľa neho práve prebiehajú práce hlavne na mostoch a oporných múroch, sanácii zosuvu. „Na hlavnej trase prebiehajú práce na konštrukčných vrstvách rýchlostnej cesty,“ dodáva na záver Fúrik.

Pozrite si aktuálne letecké zábery. Tie boli vyhotovené 18. júna.

video: Fly Slovakia

R2: aktuálne práce na obchvate na Žiaru
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM