Barbara Dallosová Správy

Unikátne zábery z vtáčej perspektívy: Prečo nebude obchvat Žiaru dokončený v termíne?

Obchvat, ktorý by mal odľahčiť prejazd cez centrum nášho mesta sa každým dňom viac blíži ku svojej konečnej podobe. Pôvodne sme sa mali po nevej R2 previesť už v októbri. Kedy obchvat sprístupnia?

Ilustračný obrázok k článku Unikátne zábery z vtáčej perspektívy: Prečo nebude obchvat Žiaru dokončený v termíne?
Zdroj: Dnes24.sk

Na obchvate sa maká

Nový úsek R2 by mal hlavný ťah cez Žiar urobiť pokojnejším. Práce na ňom už prebiehajú dlhšiu dobu, v posledných týždňoch ale začína obchvat nadobúdať reálne kontúry. ,,Aktuálne prebiehajú práce hlavne na mostoch a zárubných múroch, sanácii zosuvu. Na hlavnej trase prebiehajú práce na konštrukčných vrstvách rýchlostnej cesty na začiatku úseku, realizácia nadzárezových priekop, svahovanie a humusovanie zárezových svahov," opísal prebiehajúcu stavbu hovorca Národnej dialničnej spoločnosti (NDS) Michal Fúrik.

Hotová vozovka bude zložená z niekoľkých vrstiev. Zatiaľ ležia len tie prvé. ,,Konštrukcie vozovky sú realizované postupne – po častiach. V súčasnosti sú zrealizované tzv. podkladné vrstvy vozovky, teda cementová stabilizácia a asfaltový betón," vysvetľuje hovorca dialničiarov.

Kedy sa prevezieme?

Základný kameň stavby bol položený už pred dvoma rokmi. Pozrite TU. Zatiaľ čo v pôvodných odhadoch dokončenia sa skloňoval október tohto roka, najnovšie informácie hovoria, že to potrvá trošku dlhšie.

Na rastúci obchvat zatiaľ len vykrúcame krky keď ideme autom okolo. Prvé autá by sa po obchvate mali previezť koncom roka. Podľa Michala Fúrika je predpokladaný termín sprevádzkovania tohto úseku december 2014.

Pozrite a porovnajte, ako vyzerala stavba obchvatu ešte pred pár týždňami, a ako je to v týchto dňoch. Video z júna tohto roka nájdete TU.

Aktuálne letecké zábery z obchvatu si pozrite v našej videogalérii!

Foto: archív

Augustové zábery: Žiarsky obchvat rastie ako z vody
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM