Barbara Dallosová Správy

Uprostred mesta rastie zvláštne športovisko: TOTO všetko vzniká zo starých matracov

Takto to vyzerá, keď sa partia mladých ľudí rozhodne spraviť niečo z ničoho, a ono sa to podarí. Nastrihali sa staré matrace, susedia požičali náradie, primátor doviezol piesok... Mesto sa zmobilizovalo a teraz sa môže pochváliť niečím, čo mu môžu mnohí závidieť.

Ilustračný obrázok k článku Uprostred mesta rastie zvláštne športovisko: TOTO všetko vzniká zo starých matracov
Zdroj: Dnes24.sk

Štyria chalani a jeden nápad

Jakub Moravčík (21), Dávid Martinka(20), Matej Brodziansky (19) a Dmitrij Zvizdeckij (22). To sú štyria ľudia ktorí stoja za týmto unikátnym projektom. Žiadni investor ani veľký kapitál. Zvláštne športovisko, ktoré rastie uprostred Novej Bane je jednoducho dobrý nápad.

Chalani sa rozhodli všetkým dokázať, že nie je ťažké ani nákladné využívať voľný čas efektívne, a to sa im aj podarilo. Multifunkčný freerun a workout park sa oficiálne otvorí koncom augusta, už teraz ale slúži komukoľvek, kto sa v ňom chce vyblázniť.

To najlepšie býva zadarmo

,,Zacvičiť si u nás môžu deti aj dospelí, ktokoľvek. Naším spoločným cieľom je rozšíriť novodobé disciplíny ako sú freerun a workout, ktoré sa dajú vykonávať zadarmo. Sú to disciplíny, kde sa človek vie zdokonaliť pomocou svojho tela, pričom využíva všetko dostupné vonku. Sú to rôzne preliezky, prekážky alebo hrazdy…,“ vysvetľuje jeden z iniciátorov projektu, Dmitrij Zvizdeckij.

Nie je to len o cvičení

Hoci otvorenie parku je naplánované na koniec augusta, rozbláznené deti na ňom vidieť už teraz. ,,Ďalším naším cieľom bolo tiež bojovať proti drogám v našom meste, žiť zdravo a byť pohybovo zdatný. Je dobré keď mladí využívajú svoj voľný čas lepším spôsobom,“ objasňuje filozofiu projektu Dmitrij.

Oficiálna otváračka je naplánovaná na posledný augustový deň. Na tej si chalani dávajú záležať. ,,Chystáme pre všetkých nejaké súťaže, aj pre bikerov, freerunnerov a tiež kohokoľvek, čo sa chce zapojiť z publika. Tešíme sa na všetkých, čo prídu," dodáva Dmitrij na záver.

Ako to v neobyčajnom multifunkčnom parku vyzerá, si pozrite v našej fotogalérii.

Multifunkčný Bike, Freerun & Workout park - na začiatku bol nápad!
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM