Barbara Dallosová Správy

Upršaná noc narobila šarapatu: V tejto dedine zaplavilo aj cestu!

Tohtoročný september sa ešte tvári augustovo, včera si však po horúcich dňoch doprial schladenie. Výdatný dážď možno prečistil vzduch, ako obvykle si však vypýtal aj svoju daň. V tejto obci museli vyhlásiť druhý stupeň povodňovej aktivity...

Ilustračný obrázok k článku Upršaná noc narobila šarapatu: V tejto dedine zaplavilo aj cestu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Pred nepriazňou počasia, ktorá môže narobiť nemalé problémy, varovali meteorológovia už včera, čítajte TU.

Okolo 22:30 večer, keď už sa mnohí tešia po pracovnom dni do postele, postavila búrka na nohy obec Kopernica. Starosti narobil potok, ktorý sa ťahá popri ceste. ,,V obci Kopernica sa vylial potok zo svojho koryta na miestnu komunikáciu. Starosta obce vyhlásil druhý stupeň povodňovej aktivity," hovorí Milan Kapusta z Odboru krízového riadenia v Žiari nad Hronom.

Zase…

Koperničania si to pritom podľa slov starostu Rastislava Slaninu nezlízli prvýkrát. ,,Naposledy sa voda vyliala z koryta prvého augusta tohto roku, teda len približne pred mesiacom. Vtedy bola situácia trochu horšia, včera večer sme to ustáli," spomína na augustové strasti po búrke starosta.

Zvládli to bez hasičov

Podľa starostu včera večer do obce hasičov nevolali. ,,Voda síce zaplavila miestnu komunikáciu, nikoho výrazne neobmedzila, večer už tadiaľto neprejde veľa áut,„ hovorí. ,,V týchto chvíľach čistíme koryto, dá sa povedať, že už je to v poriadku,“ dodáva starosta s úľavou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM