Barbara Dallosová Krimi

Úradovanie autíčkarov v Žiari: Aké značky sú medzi zlodejmi najviac v kurze?

Boj polície s autčkarmi pokračuje. Aj počas tohto roka v našom okrese miznú autá z parkovísk. Polícii sa pritom podarilo objasniť iba malé percento prípadov krádeží. Dlhoprstí majú najväčší zálusk na známe značky vozidiel.

Jeden z najväčších strašiakov všetkých šoférov – pocit, keď svoje auto nenájdete na mieste kde ste ho zaparkovali. Autíčkari sa nevyhýbajú ani nášmu okresu. Odvahy majú zrejme dosť, autá totiž často miznú priamo z centra mesta. A neberú len tak hocičo, idú po konkrétnych značkách.

Zmizlo viac áut ako vlani

„Od začiatku roku 2014 evidujeme v okrese Žiar nad Hronom 19 prípadov krádeží motorových vozidiel, z ktorých bolo objasnených osem (42,11 percent),“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Len pre porovnanie, za rovnaké obdobie minulého roka to bolo 14 kradnutých vozidiel a polícii sa podarilo objasniť rovnako 8 prípadov (57,14 percent).

Toto sú obľúbené kúsky

U žiarskych autičkárov sú podľa hovorkyne najobľúbenejšie škodovky a volkswageny. „Autá miznú majiteľom najčastejšie priamo z mesta, alebo z parkovísk na sídliskách,“ pokračovala Faltániová. Polícia proti autičkárom bojuje predovšetkým tým, že vykonáva opatrenia na úseku hliadkovej a obchádzkovej, dopravnej služby, ako aj operatívno – pátraciu činnosť.

Riešenie takýchto prípadov podľa polície často komplikuje anonymita veľkého mesta, dlhý časový úsek od spáchania po nahlásenie (odstavené vozidlo večer, ráno nahlásené odcudzenie), absencia svedkov, kamerových systémov, ale aj nevšímavosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM