Marcel Mojžiš Samospráva

Urbáni je späť: Zvažuje kandidovať na župana, chcú to vraj kolegovia...

Bývalý poslanec parlamentu, ktorý kedysi dlhé roky pôsobil v drese ĽS-HZDS je späť! Po dlhšom čase dal o sebe počuť a to hneď k téme blížiacich sa volieb banskobystrického župana. Urbáni totiž nevylučuje, že práve na toto kreslo bude kandidovať...

Bývalý poslanec Národnej rady SR Milan Urbáni, ktorý kedysi pôsobil v ĽS-HZDS a po odchode z hnutia si založil vlastnú stranu, možno bude kandidovať na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. „Nevylučujem to,“ povedal Urbáni.

Jeho kandidatúru si vraj želajú jeho kolegovia. V hre je však podľa Urbániho aj iný vážny kandidát. Urbániho Strana moderného Slovenska (SMS) sa mieni zapojiť do všetkých typov volieb. Najviac sa momentálne zaoberá voľbami do vyšších územných celkov. SMS rokuje o koalíciách a tiež zvažuje vlastných kandidátov tak na poslancov, ako na predsedov krajov.

„Niekde budeme stavať vlastných kandidátov, niekde podporíme iných. Závisí to od politických dohôd,“ uviedol Urbáni. Strana zvažuje nasadiť vlastných kandidátov do Banskobystrického, Trenčianskeho aj Bratislavského kraja. „V Banskobystric­kom postavíme určite vlastného kandidáta. V kraji máme zázemie a vieme osloviť občanov,“ tvrdí Urbáni. V Trnavskom kraji sa ešte konajú rokovania aj o podpore Tibora Mikuša, ktorý sa podľa Urbániho pokúsi obhájiť svoju funkciu šéfa kraja. Mikuša by Urbáni v kandidatúre podporil. „Bez problémov,“ povedal predseda SMS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM