Barbara Dallosová Šport

Úspešné ťaženie Žiarčanov v Budapešti: FOTO a mená medailistov

Žiarski karatisti v maďarskej metropole bojovali o body k dobru pred Majstrovstvami Európy. Vrátili sa s peknou zbierkou kovov.

Ilustračný obrázok k článku Úspešné ťaženie Žiarčanov v Budapešti: FOTO a mená medailistov
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Po jesenných úspechoch v Chorvátsku, Slovinsku a Poľsku našich karatistov z MŠK Žiar nad Hronom čakal v októbri (16.10.2016) ešte turnaj v maďarskej metropole.

Hra o body na európsky šampionát v silnej konkurencii

Ako vysvetlil tréner Ľubomír Striežovský, prestížny budapeštiansky Hungarian Open bol pre starších pretekárov šancou vybojovať si body na štart na najbližších Majstrovstvách Európy, ktoré sa budú konať vo februári 2017 v Bulharsku.

V konkurencii takmer 700 pretekárov z 8 krajín (Bulharsko, Srbsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko, Chorvátsko, Bielorusko, Rakúsko) sa našim karatistom opäť darilo.

Medailoví Žiarčania

Prvú medailu, a to bronzovú, vybojovala Patrícia Vanková v športovom zápase 10–11 ročných dievčat do 40 kg. V kategórii dorastencov do 52 kg opäť exceloval Aris Nikolas Čela, ktorý pridal do zbierky zlato. Nina Jelžová v kategórii junioriek nad 59 kg predviedla taktiež nádherný výkon, keď v boji o bronz porazila úradujúcu Majsterku Európy. Medailovú štatistiku uzavrela striebrom Dominika Veisová v kategórii junioriek do 48 kg.

FOTO: Žiarčania na turnaji v Maďarsku
16
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM