Kultúra Rôzne Správy

Útroby kremnického kláštora zažili nával: Vieme, kedy sa zopakuje!

Útroby a katakomby známeho objektu v centre Kremnice normálne sprístupnené nie sú. Posledný Deň otvorených dverí ale ukázal, že tajomstvom opradené priestory turistov lákajú.

Ilustračný obrázok k článku Útroby kremnického kláštora zažili nával: Vieme, kedy sa zopakuje!
Zdroj: TASR

Útroby františkánskeho kostola v Kremnici a jeho katakomby opäť privítajú návštevníkov. Pri príležitosti Svetového dňa turizmu tu budú dobrovoľníci v sobotu 30. septembra organizovať prehliadky s voľným vstupom.

,,V auguste počas Dňa otvorených dverí prišlo do kláštora viac ako 600 ľudí, bol naozaj veľký záujem vidieť jeho priestory a tak sme sa rozhodli, že prehliadky zopakujeme," priblížil za organizátorov Boris Kollár.

Prehliadky budú v kláštore od 10. do 16. h. Podľa Kollára trvajú približne 45 minút a návštevníci počas nich uvidia divadelnú miestnosť, kde sa v minulosti hrávali divadlá, redakčnú miestnosť Libora Mattošku a Rudolfa Dilonga, kvadrum či katakomby.

Františkánsky kláštor je významná kultúrna pamiatka, ktorá je súčasťou historického centra Kremnice. V kláštore pôsobila 300 rokov rehoľa františkánov. V roku 1949 boli františkáni násilne odvlečení komunistickým režimom a kláštor bol opustený. V súčasnosti nie je sprístupnený pre verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM