Barbara Dallosová Kultúra

Užite si nový týždeň: Tipy, kam vyraziť v Žiari a okolí

Jarné prázdniny, fašiangové veselice... Dôvodov, prečo tento týždeň nesedieť doma, je niekoľko. Prinášame pár tipov, kam za zábavou...

Ilustračný obrázok k článku Užite si nový týždeň: Tipy, kam vyraziť v Žiari a okolí
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Fašiangy v Žiari

utorok, Svätokrížsky dom/MsKC, Žiar nad Hronom
Rozlúčku s fašiangovým obdobím tento rok v Žiari nad Hronom obohatí aj tradičná zabíjačka. Tá sa bude konať už od ranných hodín vo dvore Svätokrížskeho domu. Fašiangovou veselicou bude program pokračovať podvečer v Hlavnej sále MsKC.

Rozlúčka s pani KREM BASOVOU

utorok od 14:00 hod., Pešia zóna, Kremnica
Pochovávanie basy po kremnicky – smútočný sprievod od špitála na Štefánikovo námestie. O zábavu počas fašiangového pochodu sa postará ľudová hudba Vrštek Fera Herdu.

Prázdniny v planetáriu: Na Mesiac a ešte ďalej…

streda o 16:30 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Multimediálny program s využitím možností planetária je určený pre celú rodinu. Poskytuje pohľad na naše Slnko, rozpráva o jeho význame pre život na Zemi a vysvetľuje podstatu rozdielov medzi dĺžkou dňa v lete a v zime. V druhej časti sa podrobnejšie venuje Mesiacu, jeho vzniku, pohybom a reliéfu…

KINOTIP: Liek na život

streda o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Režisér kultového hororu Kruh opäť dokázal vďaka svojej obrazotvornosti a filmárskemu umeniu vybudovať tajomnú a napínavú atmosféru, v ktorej sa ľudská myseľ ohýba a stráca schopnosť rozoznať realitu a sen. Liek na život je vďaka tomu filmovou udalosťou presahujúcou žánrové škatuľky.

XXVI. Pohár primátora mesta

sobota od 10:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Tanečno-športový klub Stella a Mestské kultúrne centrum pozývajú na celoslovenskú tanečnú súťaž XXVI. Pohár primátora mesta Žiar nad Hronom v sobotu od 10.00 do 19.00 h v Hlavnej sále MsKC. Vstupné je 5 Eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM