Stanislav Černák Správy

V akvaparku Kováčová bola v 2 bazénoch nekvalitná voda: Problém už vyriešili, zákaz kúpania neplatí!

Vydanie zákazu kúpania v Holidayparku Kováčová zaujalo viacero čitateľov. Stopka kúpaniu sa v bazénoch však už v známom akvaparku neplatí. Zákaz vydaný bol, no momentálne už fungujú všetky bazény!

Ilustračný obrázok k článku V akvaparku Kováčová bola v 2 bazénoch nekvalitná voda: Problém už vyriešili, zákaz kúpania neplatí!
Zdroj: Dnes24.sk

Živý záujem spôsobila správa od slovenských hygienikov, že v akvaparku Kováčová vydali zákaz kúpania v dvoch bazénoch . Ten však môže už utíchnuť. „Hygienici vydali zákaz kúpania ešte 25. júla z dôvodu nesplnenia požiadaviek na kvalitu vody,“ prezradila pre Zvolen 24 Zuzana Jóbová z marketingového oddelenia Holidayparku Kováčová. Išlo o detský a sedací bazén.

Ako ďalej uviedla, tento stav bol ešte v daný deň vyriešený a ďalšie odobraté vzorky vody už boli v poriadku, na základe čoho bolo vydané zrušenie rozhodnutia o zákaze kúpania v týchto bazénoch. „RÚVZ vo Zvolen vydal prevádzkovateľovi rozhodnutím opatrenie na odstránenie nedostatkov. To znamená vypustenie vody v bazénoch, dezinfekcia a následne sa vykonali opätovné laboratórne vyšetrenia vody, na základe ktorých voda v bazénoch vyhovela,“ povedala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Skalická. Zákaz tak neplatí a v súčasnosti sa môžu návštevníci kúpať vo všetkých bazénoch.

„Čiže, informácie týkajúce sa Holidayparku, ktoré uverejnil RUVZ dňa 5.8. v Správe z cieleného štátneho zdravotného dozoru na sezónnych prírodných a umelých kúpaliskách, nie sú už od 30.7. aktuálne. V Holidayparku Kováčová sú v prevádzke všetky bazény – vonkajšie aj vnútorné,“ doplnila a dovysvetlila Zuzana Jóbová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM