Jakub Tílesch Rôzne

V Banskej Štiavnici bude Osmidiv

Banská Štiavnica - 21. augusta sa na amfiteátri uskutoční jeho druhý ročník. Aj tento rok pôjde o jednodňové podujatie plné hudby na divoch pódiách a historických atrakcií ako strieľanie z kuše, či razenie mincí. „V Banskej Štiavnici sa koná množstvo

Všimol som si, že aj napriek tomu ostáva priestor pre poprockovo naladené publikum a to je dôvodom, prečo som sa rozhodol založiť tradíciu takéhoto festivalu v tomto malebnom mestečku,“ uviedol spoluorganizátor podujatia Milan Štefánik.

Najväčším hudobným ťahákom bude bezpochyby skupina IMT Smile, ktorá v tomto historickom mestečku zakončí sériu letných festivalových vystúpení na podporu ich aktuálnej novinky 2010: Odysea Dva. Domáca interpretka Zdenka Predná obohatí program svojim r´n´b, nepôjde však o jediného účinkujúceho z radov nežného pohlavia.

Popri mužských interpretoch a skupinách sa predstaví ďalších päť ženských umelkýň. Rocková lady LeRa s novými tvrdými piesňami, Natália Hatalová zo superstár, slovenské funky predvedie Klaudia Pappová, Romana Kolkusová bude mať pre zmenu svoju festivalovú premiéru a vôbec prvýkrát na Slovesnku vystúpi z ďalekého města Taipei na Taiwane klaviristka Yedda Lin, ktorá obohatí program vážnou hudbou a svojím free poňatím jazzu.

Gitarovú hudbu si vychutnáme vo viacerých variantách a polohách. Comeback zažíva tento rok skupinka okolo Šarkana – Žena z Lesoparku. Metropolis prídu zarockovať z nedalekj Nitry. Divoký imidž predvedú excentrický tanečný Get Explode a československá Popcorn Drama predstavia svoj debutový album. Do tanca nás pre zmenu uvedú deväťčlenný Hugo Čávez Orchestra, Zašo Hubáček a Fidelovi Banditi.

Na druhom pódiu v malebnom podkroví rozospieva dav nezabudnutelný Joe Willow so svojím hitom „Sliepočka“. Branislav Matula zahrá svoje divadlo nepočujúcich umelcov napodobňovaním známych osobností a akademická maliarka Veronika Gabčová Lučeničová zas povedie workshop maľovania.

Celý festivalový program začneme tancami ZUMBA pod vedením certifikovaním cvičitelky Lucii. Nové pohyby v rytme ZUMBA si prídite vyskúšať s nami na workshop ZUMBA. Festivalom OSMIDIV vás bude sprevádzať moderátorská dvojica KAYA z Banskej Štiavnice a tanečný spevák ZAŠO.

Tešíme sa na vás od 15tej hodiny v sobotu 21.augusta na amfiteátry.

Lístky sú v predpredaji za 7,– eur v sieti Ticketportal, v Čajovni Klopačka a v Informačnom centre v Banskej Štiavnici.

Deti do 12 rokov majú vstup v sprievode rodiča zdarma.

Text: Milan Štefánik a Edo Kopček

Festival osmidiv
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM