Barbara Dallosová Šport

V hre bolo viac než len medaily: Žiarčanka Dominika Veisová o krok bližšie k majstrovstvám sveta v Jakarte!

Medzinárodného turnaja Youth Cup v Bratislave bol pre karatistov z MŠK Žiar nad Hronom veľkou výzvou. Na to, že žiarske talenty sa z turnajov vracajú s plnými rukami medailí, sme si už zvykli. Tentoraz však šlo o viac.

Ilustračný obrázok k článku V hre bolo viac než len medaily: Žiarčanka Dominika Veisová o krok bližšie k majstrovstvám sveta v Jakarte!
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalším významným podujatím pre našich karatistov bol 19. ročník medzinárodného turnaja Youth Cup v hlavnom meste. Zabojovalo v ňom takmer 600 pretekárov nielen zo Slovenska a Čiech ale i Maďarska, Slovinska, Chorvátska, Egypta, Bieloruska a Rakúska. Turnaj bol určený pre vekové kategórie do 18 rokov.

Boj o cenné body

Tentoraz sa ale nebojovalo len o medaily a poháre. Pretekári mali možnosť nazbierať cenné body, ktoré sú pomocným kritériom pri zostavovaní reprezentačného družstva na novembrové Majstrovstvá sveta kadetov a juniorov, ktoré sa budú konať v exotickej Jakarte. Najvyššia súťaž v hlavnom a najväčšom meste Indonézie by mohla byť pre žiarskych kadetov a juniorov nebývalou skúsenosťou a zážitkom.

Ako obvykle, známe mená žiarskeho klubu nesklamali. V súborných cvičeniach kata sa podarilo prebojovať na stupienok víťazov Ester Šiškovej a Šimonovi Sečkárovi, ktorí si z turnaja zhodne odniesli poháre za tretie miesta.

Dominika o krok bližšie k svetovému šampionátu

V športovom zápase kumite sa najviac darilo Dominike Veisovej a Zdenkovi Vankovi, ktorí ukázali svoje kvality a ovládli svoje kategórie, v ktorých nenašli premožiteľov. Pre Dominiku bolo víťazstvo v kadetskej kategórii aj ďalším krokom k vytúženému štartu na majstrovstvách sve­ta.

Ďalší úspešní kumiťáci v žiarskych farbách rozšírili zbierku ešte o niekoľko kovov. O striebra sa postarali Bibiána Černáková, Erik Sklenka a Michal Výrostko, do bronzovej zbierky prispeli Adam Dolnický, Nina Jelžová, Marko Kováč a Šimon Sečkár. Celková medailová štatistika teda ukazuje dve zlaté, tri strieborné a šesť bronzových medailí pre žiarsky klub, čo ho vynieslo na10. miesto z 65 štartujúcich klubov.

Čítajte tiež:

Majstrovstvá Slovenska dali zabrať: Aha, ktorá slečna medzi Žiarčanmi najviac zažiarila!

Naši opäť na medailovej žatve: Pozrite si mená Žiarčanov, ktorí sa podpísali pod zisk kovov

Talentovaná Žiarčanka víťazkou svetového pohára: Nina (14) to súperkám poriadne natrela

Foto: MŠK Žiar nad Hronom Karate klub

Youth Cup preveril formu žiarskych karatistov
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM