Martin Károly Kremnica

V Kremnici chcú rozšíriť kamerový systém

Kamerový systém, ktorý v Kremnici využívajú už od roku 2006, by sa mal tento rok rozšíriť. Mesto sa uchádza o finančné prostriedky, z ktorých by zakúpilo ďalšie kamery. Ak bude úspešné, kamery by mali pribudnúť v centre mesta na uliciach Matunáková,

Rada vlády pre prevenciu kriminality vyhlásila možnosť uchádzať sa o finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu na financovanie projektov v oblasti prevencie kriminality. Kremnica z týchto zdrojov čerpala finančné prostriedky už v roku 2006 a 2009 a v tomto roku sa o ich získanie uchádza opäť,“ podotkla viceprimátorka a mestská poslankyňa Lujza Pračková (SDKÚ-DS).

Predpokladaná výška nákladov pre tento rok je podľa jej slov 9700 eur, 20 % z tejto sumy by tvorila spoluúčasť mesta. Ak bude mesto s projektom úspešné, nové kamery by mohli podľa Pračkovej pribudnúť ešte tento rok.

Výber lokality pre nové kamery nie je náhodný. Ide o tie lokality centra, ktoré ešte nie sú v Kremnici pokryté kamerovým systémom. Ako podotkol náčelník Mestskej polície (MsP) Roman Brhlík, pri výbere bol zohľadnený aj názor príslušníkov Obvodného oddelenia Policajného zboru SR. Spomínané lokality sú totiž frekventované aj čo sa týka dopravy.

MsP v Kremnici má v súčasnosti desať príslušníkov, ktorí sa starajú o celý chod kamerového systému. Mesto tiež zamestnáva dvoch čiastočných invalidov na polovičný pracovný úväzok, ktorí zabezpečujú monitorovanie kamerového systému najmä v pracovné dni v doobedňajších hodinách.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM