Barbara Dallosová Rôzne

V Kremnici sa bude bežať pre Vanesku (16): Mladá bojovníčka potrebuje našu pomoc

Kremnicou sa pre dobrú vec pobeží už po piaty raz. Výťažok zo športového podujatia s charitatívnou myšlienkou Zabehni zdravie poputuje rodine tínedžerky, ktorá bojuje s ťažkou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku V Kremnici sa bude bežať pre Vanesku (16): Mladá bojovníčka potrebuje našu pomoc
Zdroj: TASR

Po piaty raz sa v Kremnici uskutoční charitatívne bežecké podujatie, z ktorého výťažok organizátori venujú na liečbu ťažko chorých pacientov. Behu s dobrou myšlienkou bude patriť 21. máj 2016.

Ako informoval organizátor podujatia Martin Kapšo, Zabehni zdravie 2016 bude niesť meno Vanesky (16), ktorej má výťažok pomôcť v boji s ťažkou chorobou.

,,V marci jej bolo diagnostikované onkologické ochorenie, ktoré sa volá rabdomyosarkóm. Vaneska je už vyše dvoch mesiacov hospitalizovaná v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Povaha jej ochorenia a komplikácie, ktoré pri liečbe nastali, vyústili do rozhodnutia, že jej lekári museli pravú nohu amputovať. Momentálne je v stave rekonvalescencie a hneď ako sa zotaví ,nastúpi liečbu chemoterapiou," vysvetlil Kapšo.

Dievča z okresu Čadca podľa jeho slov pochádza z päťčlennej rodiny, v ktorej je momentálne živiteľom len otec, pretože Vanesina mamina je s ňou dlhodobo hospitalizovaná a je na PN. Akoby teda nestačil strach o zdravie a život dieťaťa, výdavky rodine výrazne stúpli.

,,Myslím, že aj tento rok pôjdu financie rozhodne tam, kde je to viac než potrebné," skonštatoval Kapšo.

Novinkou tohto ročníka Zabehni zdravie bude zmena trate. Náročný výbeh na Vyhliadku bude nahradený city crossom priamo mestom Kremnica so štartom i cieľom Štefánikovom námestí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM