Martin Károly Kremnica

V Kremnici sa potvrdil vysoký počet kandidátov na primátora

Kremnica, 4. októbra - O post primátora Kremnice sa v tohto ročných parlamentných voľbách bude uchádzať rekordných 12 kandidátov. Dvaja z nich majú podporu politických strán, ostatní sú nezávislí.

O stoličku primátora mesta Kremnica má v tohtoročných komunálnych voľbách záujem 12 kandidátov. TASR o tom informoval hovorca mesta Silver Jurtinus. Medzi nezávislými kandidátmi, ktorí chcú tento post získať, je podľa jeho slov aj súčasná hlava mesta Zuzana Balážová a tiež podnikateľ Alexander Ferenčík, ktorý kandidoval aj v minulých voľbách. Ďalší nezávislí kandidáti sú riaditeľ školy Tibor Ferenčík, podnikateľ Vladimír Hudec, živnostník Marián Lietava, finančný manažér Peter Neuschl, inžinier v železničnej doprave – technický pracovník Jaroslav Přibyl a pedagóg Marián Vojtko. Ako nezávislí kandidáti zabojujú o post primátora tiež samostatne zárobkovo činná osoba Svorad Knapp a pedagóg Peter Lysek. Títo dvaja kandidáti sa o funkciu primátora uchádzali aj pred ôsmimi rokmi, dodal Jurtinus.

S podporou koalície Smer-SD, ĽS-HZDS, SNS chce kandidovať na primátora štátny úradník Milan Žabka. Jaroslava Mazúreka, ktorý pracuje ako associate professor, zas podporuje strana SaS.

V kremnickom mestskom zastupiteľstve sa bude bojovať o 13 poslaneckých stoličiek. Na post poslanca kandiduje 63 občanov Kremnice, „z nich 20 je nezávislých kandidátov“, doplnil Jurtinus. Strany a koalície, ktoré nominovali kandidátov na poslancov, budú známe po zasadnutí volebnej komisie, ktoré sa uskutoční vo štvrtok (7. 10.).

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok – Zoznam kandidátov Rekordný počet kandidátov na post primátora v Kremnici: http://ziar24.sk/news.php?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM