Martin Károly Od Vás

V Kremnici zasahovali hasiči

17. januára 2010, v Kremnici na Dolnej ulici, v mestskej nájomnej bytovke, zasahovala jednotka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru zo Žiaru nad Hronom. Oheň bol už uhasený.

„Po príchode na miesto udalosti a vykonanom prieskume bolo zistené, že požiar komína bol už zlikvidovaný obyvateľmi.“- uviedol mjr. Ing. Miroslav Podhradský, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

"Veliteľ zásahu na základe týchto informácii zásah ukončil a jednotka sa vrátila sa na základňu. Uvedený výjazd nebol spoplatnený a evidujeme ho ako výjazd k požiaru bez zásahu. "- doplnil Podhradský.

Bytovku obývajú zväčša sociálne slabšie rodiny. Obyvatelia okolitých domov v roku 2009 spísali petíciu, v ktorej okrem iného upozorňovali na časté rušenie nočného pokoja. Dve z rodín dokonca riešilo kremnické mestské zastupiteľstvo. V decembri dostali od poslancov „poslednú šancu“. Hrozilo im deložovanie.

Poslanci vrátili dvom rodinám bývanie: http://www.ziar24.sk/news.php?…

„V súvislosti s uvedeným požiarom v rámci zisťovania príčiny vzniku požiaru budú zistené všetky náležitosti a v prípade preukázania porušenia právnych predpisov na úseku ochrany pred požiarmi bude voči zodpovednej osobe uplatnená sankcia.“ – dodáva Podhradský.

Autor článku si neželá zverejniť svoje meno, nakoľko obyvatelia tejto bytovky sa mu priamo vyhrážali.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM