Rôzne Správy

V lyžiarskom stredisku mysleli aj na bikerov: Tri nové adrenalínové dráhy

Pre vyznávačov adrenalínovej cyklistiky majú v neďalekom stredisku tri nové dráhy. Vyviezť sa na ne dá vlekom.

Ilustračný obrázok k článku V lyžiarskom stredisku mysleli aj na bikerov: Tri nové adrenalínové dráhy
Zdroj: TASR

Lyžiarske stredisko Drozdovo pri Novej Bani má o dôvod viac, prečo ho navštíviť aj mimo lyžiarskej sezóny. V lesnom poraste v blízkosti lyžiarskeho vleku vznikli tri nové dráhy určené pre menej zdatných ale aj odvážnejších bikerov.

Iniciátor myšlienky Miroslav Brodziansky priblížil, že ide o tri približne 800 metrov dlhé dráhy s prevýšením okolo 100 metrov. Vyznačené sú tromi farbami, žltou, červenou a modrou. Na štart trás sa budú môcť bikeri odviesť vlekom. V budúcnosti by mohli podľa Brodzianskeho pribudnúť ďalšie štyri.

,,Uvidíme, či sa to uchytí, ale vyzerá, že hej. Už tu boli testovať bikeri, ktorí jazdia slovenský pohár a páčilo sa im to. Musíme ich vylepšiť, toto je len začiatok. Pomedzi dráhy spravíme skoky, viac klopeniek a iné prvky na zručnosť," priblížil s tým, že v areáli by mohla pribudnúť aj pumptrack dráha.

Iniciatívu privítali aj majitelia tunajšieho lyžiarskeho strediska. Veria, že vďaka trasám príde na Drozdovo viac ľudí aj mimo lyžiarskej sezóny. Hoci oficiálne otvorenie Bike centra je naplánované na sobotu 21.10., na nové trasy sa podľa správcu Adama Bielika pýtajú ľudia už dnes.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM