Martin Károly Rôzne

V meste sa premnožili potkany

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiari nad Hronom nariadil v termíne od 17.10.2011 do 31.10.2011 vykonať veľkoplošnú reguláciu živočíšnych škodcov (deratizáciu) na zabránenie vzniku a šírenia prenosných ochorení na celom území mest

Nariadenie sa týka Mesta Žiar nad Hronom, právnických ako aj fyzických osôb. Náklady, ktoré vzniknú v súvislosti s výkonom regulácie živočíšnych škodcov uhrádza každý vlastník, užívateľ alebo správca príslušnej nehnuteľnosti na území mesta Žiar nad Hronom.

Eva Ihringová, konateľka Bytspolu potvrdila že deratizácia vo väčšine bytových spoločenstiev je už vykonaná. Bytspol je najväčším správcom na území mesta. „Deratizáciu vykonávame pravidelne vždy na jar , bez ohľadu na to, či je nariadená celoplošne alebo nie,“ dodáva Ihringová.

V tomto roku dostali predsedovia bytových spoločenstiev špeciálnu ponuku určenú do stojísk s komunálnym odpadom. „Ide o novinku – deratizačná stanička, zabraňuje náhodnému styku ľudí a domácich zvierat s jedom,“ dopĺňa konateľka Bytspolu.

Podľa našich, zatiaľ nepotvrdených informácií, sa potkany šíria najmä z objektu niekdajších jaslí, na ulici Cyrila a Metoda. Ďalšou lokalitou je pravdepodobne nelegálna osada Pod Kortínou. Reportáž na túto tému pripravujeme, uverejnená bude už čoskoro.

/mak/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM