Erik Bojničan Rôzne

V neďalekej obci rozšírili zariadenie sociálne slabších: Pomôcť má aj výťažok z benefičného plesu

Už po šiestykrát organizuje neďaleká obec benefičný ples, z ktorého výťažok putuje vždy na niečo potrebné do zariadenia sociálne slabších, ktoré sa tento rok podarilo rozšíriť. Prečítajte si o plánoch aj samotnom chystanom plese.

Ilustračný obrázok k článku V neďalekej obci rozšírili zariadenie sociálne slabších: Pomôcť má aj výťažok z benefičného plesu
Zdroj: TASR

Zariadenie sociálnych služieb (ZSS) Jesienka v obci Prochot sa samospráve podarilo od začiatku tohto roka rozšíriť. Nový domov tu našlo ďalších 11 klientov. V súčasnosti obec pripravuje ďalší ročník benefičného plesu, z ktorého výťažok poputuje do Jesienky.

Prácu našli miestne ženy

V zariadení, ktorého zriaďovateľom je obec, je podľa starostky Dariny Gajdošovej v súčasnosti umiestnených 27 klientov, pracuje tam 12 ľudí. Priestory Jesienky rozšírili vďaka presťahovaniu obecného úradu do budovy kultúrneho domu.

„Zdroj príjmov zariadenie nie je. Boli by sme radi, keby sme boli na nule. Aby obec nemusela doplácať zo svojho rozpočtu, uvidíme, veď teraz začíname s 27 klientmi,“ podotkla Gajdošová s tým, že pre obec je zariadenie aj tak veľkým prínosom. Jednak sa tam môžu postarať o obyvateľov, ktorí už pomoc potrebujú a po druhé, našli tam zamestnanie prevažne ženy z dediny.

Chystaný benefičný ples

Na obecnom úrade majú v týchto dňoch plné ruky práce s prípravou plesu. „Každý rok organizujeme benefičný ples, toto je už 6. ročník. Výťažok sa vždy použije na niečo potrebné do zariadenia. Tentoraz ho chceme použiť na výťah,“ podotkla Gajdošová. V Jesienke síce majú bezbariérovú stoličku pre imobilných klientov, ale to nestačí. Podľa starostky sa takýmto spôsobom podarí pre zariadenie vždy získať približne 1000 eur.

Ples sa bude konať v Kultúrnom dome v Prochote v sobotu 30. januára. Moderovať ho bude Katarína Brychtová, do tanca zahrá hudobná skupina Nicholas. V programe vystúpi speváčka Ivana Kováčová zo Žiaru nad Hronom, tanečník Miroslav Žilka a Folklórny súbor Hron.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM