Martin Károly Krimi

V Nevoľnom našli nevybuchnuté granáty

V súkromnej záhrade, v zastavanom území, v obci Nevoľné, našli nevybuchnuté delostrelecké granáty z II. svetovej vojny. Granáty objavil obyvateľ Nevoľného pri výkopových prácach. Okamžite kontaktoval starostu, ktorý privolal pyrotechnika.

Dňa 22. 11. 2011 o 12.30 hodine sme od starostu obce Nevoľné prijali na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Kremnici oznámenie, že v zadnej záhrade jedného z rodinných domov v obci Nevoľné bola nájdená pri výkopových prácach munícia z obdobia druhej svetovej vojny,“ informuje Žiar24 krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.

„****Náš občan postupoval správne, keď ma kontaktoval,****“ dodáva ku kurióznemu nálezu starosta Nevoľného, Štefan Henžel. Podľa neho pozitívnu úlohu zohrali aj média. „Videl spravodajský príspevok, v ktorom boli ukázané, čo sa môže stať, ak sa v takýchto prípadoch nálezu nepostupuje dôsledne a okamžite.

Na miesto bol vyslaní pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, ktorý zistil, že ide o tri delostrelecké granáty. Muníciu za účelom zneškodnenia zaistil.

Munícia nebola podľa pyrotechnika nebezpečná pri bežnej manipulácii. Občania Nevoľného to teda využili a fotili sa aj s kurióznym nálezom.

/mak/ Foto: obec Nevoľné

granaty nevolne
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM