Katarína Reiterová Samospráva

V parlamentne bolo dusno. Hádka o technické služby!

Dnešnému žiarskemu zastupiteľstvu dominovala jedna téma. Poslanci sa dohadovali, či odkúpia akcie od spoločnosti Tatra Real v spoločnosti Technické služby a.s. Argumenty striedali emotívne výstupy. Pozrite si video...

Ilustračný obrázok k článku V parlamentne bolo dusno. Hádka o technické služby!
Foto: Martin Károly

Na dnešnom mestskom zastupiteľstve poslanci, okrem iného, neschválili kúpu 90 kusov akcii v spoločnosti Technické služby a.s. Tie ponúka na predaj súčasný majiteľ spoločnosť Tatra Real. Keďže poslanci kúpu za 250 200 eur neschválili, pravdepodobne 90% podiel získa žilinská spoločnosť T+T.

Návrh na kúpu predložil poslanec a konateľ Technických služieb s.r.o. Peter Antal s tým, že spoločnosť Tatra Real hľadá už dlhší čas kupcu pre svoje akcie. Keďže však 10% spoločnosti vlastní mesto, respektíve Technické služby s.r.o., Tatra Real musí ako prvému ponúknuť svoj podiel práve mestu. Kúpu 90 kusov listinných kmeňových akcii na meno v hodnote 2 780 eur za akciu poslanci neschválili.

Do hry tak môže pokojne vstúpiť žilinská spoločnosť T+T, ktorá už, podľa vyjadrenia ich člena predstavenstva Miloša Ďurajku, nejaký čas s Tatra Realom rokuje.

Či sa zvýši zmenou vlastníka v spoločnosti Technické služby a.s., ktoré sa zaoberajú najmä zvozom a separáciou odpadu, cena za smeti pre Žiarčanov, čítajte už zajtra na žiar24.sk.

[color=#cc0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.143621_Po­platok-za-smeti:-Zostane-nezmeneny?]Poplatok za smeti: Zostane nezmenený?[/link]

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM