Katarína Reiterová Šport

V rámci žiarskeho polmaratónu aj majstrovstvá Slovenska a inline preteky

V rámci žiarskeho polmaratónu sa budú konať aj Majstrovstvá Slovenska v polmaratóne a inline preteky. Už 4. ročník týchto pretekov usporiada mesto v sobotu 25. mája.

Ilustračný obrázok k článku V rámci žiarskeho polmaratónu aj majstrovstvá Slovenska a inline preteky

„Konať sa budú teda Majstrovstvá Slovenskej republiky v polmaratóne mužov a žien (jednotlivci a družstvá), organizované Atletickým klubom MŠK Žiar nad Hronom v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom a 2. ročník INLINE pretekov – 1 pretek Slovenského inline pohára – SIP 2013 v spolupráci so Slovenským rýchlokorčuliarskym zväzom,“ vysvetľuje riaditeľ pretekov Ján Žiak.

Prihlásiť sa môžete do polovice mája

Na súťažiacich čaká trať dlhá 21,0975 km a prihlásiť sa môžu až do 15. mája. Štart 2. ročníka INLINE (1. pretek Slovenského inline pohára – SIP 2013) sa začne o 10.00 hodine, o 11.30 pobežia 100 metrov chlapci a dievčatá a o 11.40 hodine je pripravený štart pre rekreačných bežcov Beh zdravia na 1 100 metrov.

Prídu aj zahraniční pretekári

„Štart účastníkov majstrovstiev Slovenska, 4. ročníka žiarskeho polmaratónu a štafetový beh je plánovaný na 12.00 hodinu,“ uvádza Žiak a dodáva, že organizátori sa pripravujú na podujatie zodpovedne a účastníkom poskytnú tie najlepšie podmienky, ale i bezpečnosť pre pre všetkých účastníkov preteku.

Pre včas prihlásených pretekárov (do 15. mája tohto roku) venujú upomienkový predmet – účastnícke tričko, pre tých najlepších pretekárov v jednotlivých kategóriách finančné a vecné ceny a po skončení nebude chýbať občerstvenie pre všetkých účastníkov polmaratónu a inline preteku. „Príďte sa pozrieť na najlepších pretekárov v polmaratóne zo Slovenska, očakávame i zahraničných pretekárov či bývalých olympionikov Slovenska, a všetkých ich povzbudiť k čo najlepším výsledkom,“ pozýva riaditeľ polmaratónu. Viac informácií na www.polmaraton.ziar.sk.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM