Martin Károly Rôzne

V roku 2011 otvoria v meste nákupné centrum

V novom shopping parku, ktorý by mal byť v Žiari nad Hronom otvorený na križovatke ulíc SNP a Dr. Jánskeho v roku 2011, nájdu Žiarčania potraviny, lekáreň, drogériu, obchody s oblečením, taktiež finančné inštitúcie a gastronomické zariadenia.

Obchodné centrum by malo poskytnúť pracovné príležitosti pre minimálne sto ľudí.
„Nápad projektu Shopping park Žiar nad Hronom vzišiel z myšlienky, že v tomto meste, resp. regióne, takéto moderné nákupné centrum chýba,“ konštatovala Simona Hotová, hovorkyňa spoločnosti TATRA REAL, a.s., ktorá chce centrum začať stavať hneď po získaní stavebného povolenia. „Momentálne čakáme na územné rozhodnutie, ktoré by sme mali získať začiatkom roka 2010.“
Hotová pokračovala, že mesto Žiar nad Hronom je križovatkou významných komunikačných spojníc. Spolu s okolitými obcami predstavuje zaujímavú spádovú oblasť so 40.000 obyvateľmi.
„Zariadenie s parametrami klasického nákupného centra v našom meste ešte nie je. Preto vítame možnosť vzniku shopping centra,“ informoval hovorca Žiaru Martin Baláž.
„V súčasnosti je zámer vybudovania nákupného centra v meste Žiar nad Hronom vo fáze povoľovania. Ukončený bol proces posudzovania vplyvov na životné prostredie,“ konštatoval hovorca. V ďalšej fáze prebehne povoľovacie konanie v rámci stavebného zákona.
Nákupné stredisko ponúkne obchody a služby na ploche 3000 metrov štvorcových. Motoristi budú môcť zaparkovať na 120 vonkajších parkovacích miestach.
Centrum bude lákať aj vizuálne. „Takáto architektonická koncepcia sa v Žiari ani široko-ďaleko nenachádza a určite zveľadí predmetnú oblasť,“ dodala Hotová.
„Vzhľad objektu, ktorý bol prezentovaný, určite prispeje k zatraktívneniu širšieho centra mesta,“ konštatoval Baláž. Dodal, že projekt bol koncipovaný tak, aby zapadal do okolia, v ktorom sa bude nachádzať.

Zdroj: TASR

Mala Europa ZH
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM