Martin Károly Krimi

V Šášove horela strecha domu

5.decembra o 16:53 hod. bol ohlásený požiar udiarne s následným prenesením požiaru na strechu rodinného domu v obci Šášovské Podhradie, v okrese Žiar nad Hronom. Rýchly zásah hasičov zachránil interiér budovy, ale aj susedný dom. V dome žije 80 ročná

Na miesto udalosti bolo vyslaných šesť príslušníkov HaZZ na dvoch vozidlách z Hasičskej stanice v Žiari nad Hronom,“ konkretizuje včerajší zásah hasičov Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici. Hasiči museli urýchlenie zasiahnuť aj pri susednom dome, pretože hrozilo rozšírenie požiaru.

Podľa Petra Mokoša, majiteľa budovy, bola príčinou požiaru malá udiareň, ktorá rodine slúžila už tridsať rokov. „Mama údila mäso, požiar sa začal šíriť práve odtiaľ,“ vysvetľuje Mokoš, ktorý býva v Žiari nad Hronom. /viac vo videu/ Ženy sa pokúšali uhasiť požiar vedrami s vodou, živel bol ale silnejší a rýchlo sa rozšíril na strechu domu.

Pri požiari nedošlo k zraneniu civilnej osoby, ani zasahujúcich príslušníkov. Po uhasení požiaru a zdokumentovaní požiariska bolo toto odovzdané majiteľovi o cca. 19:45 hod.“, dodáva k požiaru Piater.

V mieste požiaru, dnes 6. decembra, pomáhalo viacero susedov- dobrovoľníkov. Okrem demontáže strechy, museli dobrovoľníci vyčistiť aj interiér domu.

Hasiči odhadli predbežne škodu na 14 937 Eur. Podľa hovorcu KR PZ ale včasným zásahom zachránili majetok v približne takej istej hodnote.

/mak/

V Šášove horela strecha domu
1
Galéria
poziar sasov
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM