Katarína Reiterová Rôzne

Katolícka škola v Štiavnici ide s dobou: Každý učiteľ aj žiak má vlastný iPad

Najnovšie výdobytky techniky, ako najdôležitejšie pomôcky pri vyučovaní. To je dnes realita nielen vo vyspelých krajinách sveta, ale už aj na Slovensku. Napríklad v Katolíckej spojenej škole sv. Františka Assiského v Štiavnici má každý študent aj učiteľ pri výučbe k dispozícii vlastný iPad.

Ilustračný obrázok k článku Katolícka škola v Štiavnici ide s dobou: Každý učiteľ aj žiak má vlastný iPad
Zdroj: Dnes24.sk

Ako hovorí riaditeľ školy Karol Palášthy, v škole najprv plánovali využívať na výučbu interaktívne tabule. Keď ale spoznali iPad, pochopili, že toto zariadenie ich v plnej miere nahradí. Navyše, študenti nemali s používaním iPadov žiadny problém.

iPad v škole aj doma

Zariadenia iPad môžu študenti používať nielen v škole, ale aj doma a po ukončení štúdia im tieto zariadenia ostávajú aj so všetkým materiálom, ktorý si počas štyroch rokov štúdií nazbierali. Môžu ich využívať napríklad aj ako zdroj materiálov pri prijímacích pohovoroch na vysoké školy, pri svojom ďalšom vzdelávaní, alebo pri svojej budúcej práci.

Na základe prvých skúseností sa u väčšiny študentov výrazne zvýšila motivácia na predmety, ktoré sa vyučujú pomocou iPadov. Potvrdzujú to nielen učitelia, ale aj samotní rodičia, ktorí vítajú zdokonaľovanie výučby v škole.

Technika pre každého prváka

Škola na zabezpečenie výučby počítačovou technikou využíva granty, vlastné prostriedky a aj príspevky priamo od rodičov. iPad zatiaľ dostali všetci študenti prvého a druhého ročníka s tým, že im tieto zariadenia ostanú aj po ukončení ich štúdia na škole. Celý proces je nastavený do budúcnosti tak, aby vždy prváci dostali pri nástupe do školy svoj iPad, ktorý budú môcť využívať počas celého štúdia a aj po jeho ukončení.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM