Rôzne

V Žarnovici by mali v budúcom roku pribudnúť ďalšie nové byty

V roku 2018 by mali v Žarnovici okrem aktuálne rozostavaného bytového domu pribudnúť ďalšie nové byty. Kde presne?

Ilustračný obrázok k článku V Žarnovici by mali v budúcom roku pribudnúť ďalšie nové byty
Zdroj: TASR

V Žarnovici by mali v budúcom roku pribudnúť ďalšie nové byty. Okrem aktuálne rozostavaného bytového domu, ktorý vyrastá v mestskej časti Žarnovická Huta, by mali nové byty vzniknúť aj v sídliskovej časti mesta pod kalváriou. Ako uviedol primátor Žarnovice Kamil Danko, vyrásť by tu mal bytový dom s 27 bytovými jednotkami. Vlastník pozemku už podľa jeho slov oznámil začatie stavebného konania.

„Malo by to byť v súlade s kritériami štátneho fondu rozvoja bývania. Pokiaľ budú postavené v takej kvalite, ako sme požadovali, a budú vyhovujúce, budeme žiadať, aby sme mohli odkúpiť do vlastníctva takúto nehnuteľnosť,“ priblížil.

V súčasnosti však nové byty vznikajú aj v mestskej časti Žarnovická Huta, a to na mieste bývalej budovy materskej školy. Tá bola v zlom stave, vyžadovala si kompletnú rekonštrukciu strešného plášťa a navyše bola využívaná len jedna jej miestnosť. Preto sa samospráva rozhodla pripraviť projekt jej rekonštrukcie. Po prestavbe tu bude desať nájomných bytov a jedna spoločenská miestnosť pre miestnych obyvateľov. Potreba výstavby nájomných bytov je podľa Danka v meste stále aktuálna, samospráva v súčasnosti eviduje približne 100 žiadostí o bývanie v nájomných bytoch. Byty v Žarnovickej Hute by podľa jeho názoru mohli byť zaujímavé najmä pre ľudí, ktorí pracujú v neďalekých firmách.

Výstavba oboch bytových domov by podľa primátora mohla byť ukončená už v budúcom roku. „Bytový dom, ktorý je rekonštrukciou bývalej materskej školy v Žarnovickej Hute, by mal byť dokončený v prvej polovici budúceho roka a ku koncu budúceho roka, by mal byť ukončený a skolaudovaný aj bytový dom v samotnom katastri mesta,“ dodal Danko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM