Martin Károly Kultúra

V Žarnovici koncertoval svetový bluesman Frank Morey

Cukráreň Lucerna v Žarnovici ponúka priestor pre komornejšie koncerty, kde si môžu fanúšikovia vychutnať kvalitnú hudbu. Tentoraz im večer v štýle bluesu a honky tonk spríjemnil hudobník a skladateľ Frank Morey.

Koncert sa uskutočnil 8. augusta o 20.00 hod.

Na Slovensku ste poprvý krát? Bol som tu už párkrát, strávil som tu pekné chvíle. Je to tu nádherné.

Ako ste sa dostali k hudbe, k bluesovej hudbe? Začal som hrať ešte na škole, neskôr som začal písať texty a hrával som s mojou kapelou.

Prečo práve blues? Najskôr, keď som bol mladší som miloval rock´n roll, potom som sa presťahoval do Chigaga a tam sa mi zapáčil tento hudobný štýl, začal som hrávať novšie veci.

Mnohí vás prirovnávajú k veľkým bluesovým hviezdam.Máte aj vy nejakú hviezdu, ktorá vás inšpiruje? Milujem hudba Raya Charlesa, ten mi tak možno dodáva nové myšlienky.

Naposledy v roku v 2006 vám vyšlo CD s názvom „Made in USA“. Pracujete už aj na novom? Áno pripravujem, nové CD, čochvíľa bude v predajniach,budú tam pesničky zo života, bude originálne.

Kde čerpáte inšpiráciu? Mojou inšpiráciou je každý deň, ale je to ťažká otázka, ale napríklad aj ráno keď vstanem a dám si šálku kávy aj vtedy dokážem načerpať inšpiráciu.

Kde najbližšie sa chystáte okrem Slovenska koncertovať? Zahrám ešte viacej koncertov po Slovensku, potom budem hrať v Českej republike v Prahe a samozrejme v Amerike. ** Prečo ste prijali pozvanie koncertovať v Žarnovici?** Pre mňa to bola nová skúsenosť a je tu nádherné hornaté prostredie, je tu perfektná atmosféra.

Martina Štefanková

Frank Morey & His Band Live at The Plough & Stars – Mojo – http://www.youtube.com/watch?…

Morey
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM