Martin Károly Rôzne

V Žiari rozdávajú zadarmo nádoby na seprovaný zber

Obyvatelia rodinných domov dostávajú zadarmo nádoby na separovaný odpad

Pracovníci mestského úradu v týchto dňoch distribuujú nové nádoby na separovaný odpad obyvateľom rodinných domov, v časti IBV, Medzi vodami a v Šášovskom Podhradí. Dve nádoby na papier a plasty a 700 litrový kompostér na biologicky rozložiteľný odpad dostávajú Žiarčania zadarmo.

Spomínané nádoby sú súčasťou projektu Intenzifikácia separovaného zberu, na ktorý získalo mesto dotáciu z európskych fondov. Jeho cieľom je zvýšiť podiel separovaného odpadu na území Žiaru nad Hronom.

Nové nádoby bezplatne dostanú aj obyvatelia bytoviek. Po ukončení distribúcie do rodinných domov sa nové kontajnery na separovaný odpad budú odovzdávať aj do uzamykateľných stojísk jednotlivým bytovým spoločenstvám.

Ako povedal primátor mesta, Ivan Černaj: „Pred niekoľkými rokmi sme dali cieľ, dostať sa v oblasti odpadového hospodárstva medzi slovenskú špičku. Aby sme ľudí motivovali separovať, chceme im na to vytvárať čo najlepšie podmienky. Čiže okrem toho, že za separovaný odpad platiť nemusia, im teraz dávame nové nádoby na triedený odpad. Skôr či neskôr by si ich museli kupovať, pretože to bude prikazovať zákon. Keďže my sme si na tento účel podali projekt, ktorý bol úspešný, môžeme ľuďom nové nádoby dávať zadarmo.“

Zdroj: MsÚ ZH, Martin Balaz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM