Katarína Oravská Správy

V Žiari takmer padol absolútny teplotný rekord: Až takto vysoko u nás vystúpila teplota!

Ostatné dni sa len potíme a potíme. Aj v našom meste ortuť teplomera stúpa poriadne vysoko. Sledujú to aj meteorológovia. Len málo chýbalo a v Žiari by padol absolútny teplotný rekord!

Ilustračný obrázok k článku V Žiari takmer padol absolútny teplotný rekord: Až takto vysoko u nás vystúpila teplota!
Zdroj: TASR

Tropické horúčavy naplno pociťujeme aj v našom meste. Ortuť teplomera pozorne sleduje aj žiarsky meteorológ Ján Wolf. Nechýbalo veľa a v Žiari by padol absolútny rekord.

„V stredu (22.7.) v „jazyku“ teplého a suchého vzduchu vystúpila na meteorologickej stanici v Žiari nad Hronom maximálna denná teplota na 38 °C. Za absolútnym teplotným rekordom sme tak zaostali len sedem desatín stupňa, z 20. júla 2007,“ prezradil pre náš portál J. Wolf.

Ako miestny meteorológ pokračoval, za Žiarom zaostali aj také meteorologické stanice ako sú Dudince 37,9 °C, Hurbanovo 37,8°C či Bratislava 37,5 °C. „Naposledy takto horúco bolo v Žiari nad Hronom 9. augusta 2013 s teplotou 38,2 °C,“ povedal Wolf. A pre zaujímavosť, zažili sme aj jednu tropický noc (20,0 °C), a to z nedele na pondelok (20.7.). V najbližšie dni však treba podľa Wolfa rátať s búrkami aj krupobitím.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM