Martin Károly Správy

V Žiari úraduje chrípka: Jedna škola je už zatvorená, v okrese nie je jediná

Chrípka vyčíňa už aj v meste. Počet chorých detí na jednej zo škôl prevýšill 20%. Riaditeľ Základnej školy na Ulici Jilmenického (štvorka) v Žiari nad Hronom rozhodol, že škola sa až do konca týždňa zatvorí. V Žiarskom okrese nie je jediná!

Ilustračný obrázok k článku V Žiari úraduje chrípka: Jedna škola je už zatvorená, v okrese nie je jediná
Foto: Zuzana Jakubičková

Aktuálny výskyt chrípky a jej podobných ochorení rozhodol o zatvorení zatiaľ dvoch škôl v regióne. Dnes už neprišli deti do základnej školy na Ulici Jilmnického (Štvorka). „Mali sme viac ako 20% chorých detí, tri dni po sebe. Včera to bolo dokonca 23%,“ informuje riaditeľ školy Marian Majzlík. Deti z tejto školy sa vrátia do lavíc až v pondelok 31. marca.

Podľa Mariány Páleníkovej, poverenej vedením odboru školstva, je zatiaľ situácia ohľadom chrípky v iných žiarskych školách stabilizovaná. „Viac detí je chorých v materských školách, nie je to ale nad 20%,“ konkretizuje.

Horšie je na tom aj základná škola s materskou školou v Starej Kremničke. „Táto škola bola zatvorená kvôli chrípke a jej podobných ochorení už minulý týždeň,“ hovorí Monika Osvaldtova, okresná epidemiologička. „Po jednom dni vyučovania je ale škola opäť zatvorená,“ dopĺňa.

Chorobnosť v žiarskom okrese, nebola podľa okresnej epidemiologičky, minulý týždeň veľmi vysoká. „Horšie na tom bol Žarnovický okres,“ dopĺňa na záver s tým, že aktuálne údaje budú známe na konci tohto týždňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM