Barbara Dallosová Správy

V Žiari už začína prituhovať: Kedy sa rozohrejú radiátory?

Septembrové dni sa pomaly míňajú a Žiarčania zo skríň vyťahujú teplejšie oblečenie. Zisťovali sme, kedy by sa malo začať kúriť v domácnostiach.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari už začína prituhovať: Kedy sa rozohrejú radiátory?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Onedlho štartuje už druhý jesenný mesiac a svedčiť o tom začína i počasie. Žiarčania sa prebúdzajú do čoraz chladnejších rán.

Zahájenie vykurovacej sezóny usmerňuje vyhláška Ministerstva hospodárstva. Tá hovorí o tom, že kúriť sa začne, ak vonkajšia priemerná denná teplota vzduchu klesne počas dvoch za sebou idúcich dní pod 13°C a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie teploty.

Dodávateľom tepla v našom meste je eseročka Veolia Energia. Počasie teplári sledujú a priemerná denná teplota už síce pod 13°C klesla, neopakovalo sa to dva dni po sebe.

,,Spoločnosť Veolia Energia Žiar nad Hronom, s.r.o. k dnešnému dňu zaznamenala len jeden deň v ktorom klesla teplota pod 13 stupňov. Vývoj počasia v nasledujúcich dňoch nenasvedčuje tomu, aby sa v najbližších dňoch začalo vykurovať," konkretizovala Jarmila Sklenková, manažérka CZT Žiar nad Hronom. Zimomravejší obyvatelia si teda na rozohriatie radiátorov budú musieť ešte chvíľu počkať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM