Barbara Dallosová Správy

V Žiari vyrastie bylinková záhradka: Natrhať si môže ktokoľvek

Nevyužitá trávnatá plocha nadobudne nový účel. Záhony s voňavými a liečivými rastlinkami majú slúžiť predovšetkým verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari vyrastie bylinková záhradka: Natrhať si môže ktokoľvek
Zdroj: TASR

Žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) bude mať svoju vlastnú bylinkovú záhradu. Záhony vzniknú na nevyužívanom priestranstve, ktoré sa nachádza hneď vedľa budovy centra. Na ich vybudovanie získalo MsKC dotáciu vo výške 1300 eur z komunitného programu obchodného reťazca.

,,Máme tu nevyužívaný priestor, kde rastie iba tráva. Najprv sme tam plánovali umiestniť detské ihrisko, ale nakoniec sme sa rozhodli, že tam zriadime bylinkovú záhradu," podotkla Jela Šuleková z MsKC s tým, že záhrada by mala slúžiť predovšetkým verejnosti.

S prácami na bylinkovej záhrade pomôžu MsKC mestské Technické služby. Najväčšia časť z grantu pôjde podľa Šulekovej na zavedenie vody, prekopanie a úpravu priestranstva. ,,Chceli by sme to urobiť do tvaru špirály. Bylinky budú vysadené v debničkách, aby sme ich v zime mohli uschovať do vnútorných priestorov," vysvetlila. Pri každom druhu bude tabuľka s názvom a stručným popisom konkrétnej byliny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM