Barbara Dallosová Správy Samospráva

V Žiari vyrastie celkom nová tržnica: Priamo v centre! FOTO

Tržnica na Ul. A. Dubčeka, na ktorú sú Žiarčania zvyknutí roky, bude minulosťou. Nové trhovisko by malo byť hotové už na jeseň.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari vyrastie celkom nová tržnica: Priamo v centre! FOTO
2
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako ešte na jeseň minulého roka avizovalo mesto Žiar nad Hronom, vznikol zámer postaviť novú mestskú tržnicu, ktorá by mala nahradiť existujúce trhovisko na Ul. A. Dubčeka. Samospráva uvažovala nad umiestnením tržnice v centre, na voľnom priestranstve pred Tatra bankou, smerom k soche Štefana Moysesa.

Od tohto zámeru mesto ustúpilo a ako na májovom rokovaní mestských poslancov (22.5.) uviedol primátor Peter Antal, radnica už priestranstvo na stavbu novej tržnice našla. Opäť ide o centrum mesta, avšak o inú lokalitu, než bol prvý nápad.

,,Mestská tržnica bude umiestnená v časti za Domom kultúry, kde je prepojovacia cesta medzi dvomi ulicami, teda vlastne medzi Domom kultúry a nefunkčnými verejnými WC. Nebude to zasahovať do tej zelenej plochy, ktorá nie je vo vlastníctve mesta, úplne nám postačí ten priestor tesne za Domom kultúry," vysvetlil primátor.

Ako pokračoval, tržnica by mala byť hotová v septembri až októbri tohto roka. ,,Budú k tomu vybudované potrebné parkovacie miesta, tak, ako sme avizovali, aby sa obyvatelia bez problémov k tržnici dostali. Nie tak, ako je tomu teraz, pri súčasnej tržnici, kde žiadne parkovanie vybudované nie je," upresnil. Podľa slov primátora ide o jednoduchý projekt, ktorého realizácia by nemala byť náročná. V súvislosti s vybudovaním tržnice tiež mestskí poslanci na rokovaní odhlasovali v rámci tretej zmeny rozpočtu vyčlenenie sumy 5 000 eur na mobiliár pre novú tržnicu.

Titul. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM