Martin Károly Rôzne

V žiarskom obvode je zapísaných takmer 72 000 voličov

Na Slovensku sa o siedmej hodine ráno začali voľby do Národnej rady (NR) SR. Približne 4,3 milióna občanov SR v nich rozhodne, ktoré z 18 kandidujúcich politických subjektov budú nasledujúce štyri roky súčasťou 150-členného zákonodarného zboru. O ich

V žiarskom volebnom obvode /Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica" bolo vydaných 2080 voličských preukazov, zapísaných je 71 988 voličov.

Voliči aj v obciach obvodu volia priebežne, nezaznamenali sme zatiaľ ani žiadne narušenie priebehu tohtoročných volieb.“ tvrdí Michal Žúrav, predseda volebnej komisie žiarskeho obvodu.

Prvé neoficiálne výsledky by mal zverejniť Štatistický úrad SR po uzavretí volebných miestností po 22. hodine na internetových stránkach www.volbysr.sk a www.statistics.sk. Oficiálne výsledky by mali byť známe v nedeľu 13. júna. Zverejní ich ÚVK po podpísaní zápisnice.

Náklady na prípravu a vykonanie tohtoročných celoslovenských volieb vyjdú na 9.723.447 eur. Z tejto sumy pôjde vyše 7,95 milióna eur z rozpočtu ministerstva vnútra a viac ako 1,76 milióna eur zo Štatistického úradu SR.

mak, TASR foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM