Martin Károly Rôzne

V žiarskom okrese sú zatvorené už tri školy

Chrípka sa prejavila aj v žiarskej kotline. „Dvojka“ v Žiari, jedna kremnická a škola v Hornej Ždani, sú kvôli vírusu zatvorené. Objavil sa aj prípad A(H1N1) u 12 ročného chlapca.

Chlapec je ale podľa hlavnej okresnej epidemiologičky Evy Striežovej, už v poriadku. „V okrese bolo potvrdené 5.11.2009 1 ochorenie na nový typ chripky A(H1N1) u 12 ročného chlapca, izolovaný doma, priebeh bez komplikácií. Ochorel v čase jesenných prázdnin. Rodinní príslušníci sú zdraví a už pred ochorením nenavštevoval školské zariadenie. Toho času je už zdravotne bez obtiaží.“ dodáva Striežová.

Chrobnosť v žiarskom okrese narastala postupne.Kým v 44. týždni bolo na 100 000 obyvateľov nahlásených 1063 ochorení, v minulom týždni to už bolo 2582 infikovaných.

Situácia ale podľa hlavnej epidemiologičky nieje ešte dramatická. „Podobné čísla sa opakujú každoročne“ upresňuje Eva Striežová.

Žiaci troch základných škôl ale práydninujú. Žiarčania do 17.11, Kremničania do 23. novembra a žiaci zo základnej školy v Hornej Ždani budú doma do 17. novembra.

/mak/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM