Barbara Dallosová Správy

V žiarskom parku sa ocitla filmárska kulisa a skrsol nápad: Ihrisko, aké sa len tak nevidí! FOTO

V Parku Štefana Moysesa vzniká atraktívny koncept detského ihriska. Všetko to začalo jedným nakrúcaním...

Ilustračný obrázok k článku V žiarskom parku sa ocitla filmárska kulisa a skrsol nápad: Ihrisko, aké sa len tak nevidí! FOTO
Zdroj: FB Peter Antal

V mestskom Parku Štefana Moysesa hracie prvky pre deti existujú. Ihrisko pred vstupom na plážové kúpalisko ale už onedlho súčasťou panorámy parku nebude. Mesto chce priniesť niečo nové.

Kulisa z natáčania

V parku už stojí prvý prvok nového ihriska, rozprávková chalúpka. Ako vysvetlil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, pôvodne šlo o kulisu z nakrúcania interpretov pre deti – Smejko a Tanculienka.

,,Nakrúcali tu scénu na DVD a tento domček použili ako kulisu. Firma, ktorá ten domček vyrábala, nás oslovila s tým, či nemáme záujem odkúpiť ho za výrobné náklady, teda 5 000 eur," priblížil Baláž.

K domčeku majú v blízkej budúcnosti pribudnúť aj ďalšie prvky, a to tak, aby sa celé ihrisko nieslo v duchu akéhosi rozprávkového lesa. Atmosféru dotvorí tiež umiestnenie pod košatými stromami v žiarskom parku.

Ihrisko aj pre sídlisko Sever

Súčasné ihrisko, ktoré v priestoroch parku funguje už niekoľko rokov, odtiaľto zmizne úplne. Poslúži však na inom mieste. Svoje detské ihrisko totiž ešte nemajú obyvatelia najnovších žiarskych panelákov v obytnom súbore Sever.

Podľa slov Baláža prvky z existujúceho detského ihriska v parku prejdú renováciou a osadia sa práve pri panelákoch na Severe. Presúvanie ihriska do novej časti mesta by mala prebehnúť v horizonte niekoľkých týždňov.

Čítajte tiež:

V Žiari vyrastie nové športovisko: Pumptracková dráha priamo medzi panelákmi!

Chalúpka už v žiarskom parku stojí, ostatné prvky pribudnú
3
Galéria
Zdroj: FB Peter Antal
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM