Barbara Dallosová Správy

V žrebovaní o byty v časti SEVER ide do tuhého: V hre je už len 73 žiadateľov, kedy sa rozhodne?

O novopostavené byty v obytnej časti SEVER bol od začiatku nemalý záujem. Komisia pre prideľovanie nájomných bytov posudzovala stovky žiadostí. Podanie žiadosti je ale ešte len prvý krok. Od čoho záviselo, kto sa dostane do žrebovania a kto nie, a kedy už sa o všetkom rozhodne?

Ilustračný obrázok k článku V žrebovaní o byty v časti SEVER ide do tuhého: V hre je už len 73 žiadateľov, kedy sa rozhodne?
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň zasadala komisia, ktorá všetky žiadosti o pridelenie nájomných bytov posudzovala. Posúdila 278 žiadostí, ľudí ktorí môžu dúfať v nový byt však zostalo len 73. Len tí totiž spĺňali všetky kritériá na pridelenie bytu. Z bytu sa ale bude môcť tešiť len 48 z nich. Vizualizácie nových bytov si pozrite TU

„Aj preto sme zvolili formu verejného žrebovania," povedal na oficiálnom webe mesta primátor Peter Antal. „Za účasti verejnosti, všetkých záujemcov o nájomné bývanie to bude podľa mňa najtransparentnejší spôsob ako byty prideliť bez toho, aby vznikali nejaké pochybnosti, či bol niekto uprednostnený,“ do­dal.

Kto áno, kto nie…

Podľa informácií na oficiálnej stánke mesta okrem schopnosti platiť nájomné riadne a včas, mesto prihliadalo aj na iné kritériá. V kritériách sa píše, že uprednostňované sú rodiny pred jednotlivcami, ale vzhľadom na veľkosť bytov sú to maximálne štvorčlenné rodiny. Komisia okrem iného zvažovala aj naliehavosť riešenia bytovej otázky u žiadateľov. Šancu mali teda aj mladí, ktorí nie sú vlastníkmi bytu či domu.

Vyradení boli ale aj takí žiadatelia, ktorým by sa nedalo vyhovieť. Dvaja žiadatelia uviedli, že majú záujem len o 1-izbový byt, keďže tie v ponuke nebudú, žrebovania sa nezúčastnia.

V lete s žrebovať nebude

Aktualizovaní žiadatelia budú pozvaní na verejné žrebovanie, ktoré určí, komu budú nové nájomné byty pridelené. To by sa malo uskutočniť začiatkom septembra.

„Pôvodne sme byty chceli prideľovať už v lete,„ hovorí ďalej primátor, „ale investor bytoviek avizovaný termín odovzdania stavby z konca júna aktuálne posunul až na september. Preto aj samotné žrebovanie tomu prispôsobujeme. O jeho presnom termíne budeme informovať priamo žiadateľov a prostredníctvom médií aj širokú verejnosť.“

Obytná súbor SEVER už má aj svoj oficiálny názov, čítajte, ako sa bude novovzniknutá ulica volať: Žiar bude mať novú ulicu: Pozrite, ako sa bude po novom volať mestská časť SEVER!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM