Barbara Dallosová Šport

Vaculík na domácej žarnovickej dráhe opäť bodoval: Ešte jedno víťazstvo a Zlatá prilba už nebude putovnou!

Najlepší slovenský plochodrážnik Martin Vaculík opäť nenašiel premožiteľa na domácej žarnovickej dráhe. K tomu, aby prestížna Zlatá pribla už navždy zostala na jeho poličke, mu chýba už len jeden takýto triumf.

Ilustračný obrázok k článku Vaculík na domácej žarnovickej dráhe opäť bodoval: Ešte jedno víťazstvo a Zlatá prilba už nebude putovnou!
Zdroj: TASR

Minulý týždeň si Martin Vaculík vyjazdil v poradí už štvrté víťazstvo na Zlatej prilbe SNP. Prípadný piaty triumf bude znamenať, že putovná Zlatá prilba SNP mu zostane v trvalom vlastníctve.

Diváci, ktorí si našli cestu na žarnovický plochodrážny štadión, videli pútavé súboje o body v základnej časti, ako aj semifinálových kolách a v jazde opravnej. Absolútnym vyvrcholením celého podujatia bola finálová jazda, kde sa o napínavé súboje postaral Vaculík, ktorý sa po štarte nedostal na prvé miesto, ale zaradil sa za Čecha Václava Milíka.

Slovenský pretekár s týmto umiestnením nebol spokojný a tak diváci videli zaujímavé predbiehacie manévre, z ktorých na radosť zaplnených tribún vyšiel víťazne domáci favorit. Na druhom mieste prišiel do cieľa Milík a na treťom skončil ďalší český reprezentant Tomáš Suchánek. Štvrtá priečka patrila Jakubovi Jamrogovi a piata Arkadiuszovi Potoniecovi, obom z Poľska. Na šiestom mieste skončil Stanislav Melničuk z Ukrajiny, ten zo zdravotných dôvodov nenastúpil na finálovú jazdu, ktorá sa z tohto dôvodu išla len s piatimi pretekármi.

Z ďalších slovenských pretekárov skončil najvyššie Michal Tomka na desiatom mieste, Patrik Búri na štrnástom a začínajúci junior Ján Mihálik na devätnástom mieste.

Foto: Martin Vaculík ako víťaz na Zlatej priblbe SNP 2008

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM