Martin Károly Samospráva

Veľké jarné čistenie ulíc a parkovísk v Žiari: Dajte si bacha na svojich tátošov!

Tento týždeň sa mestské technické služby pustia do veľkého upratovania. Na mušku si zoberú najmä parkoviská a ulice. Vodiči, dávajte pozor, aby váš tátoš nebránil v jarných upratovaniach. Pozrite, kedy to začne.

Ilustračný obrázok k článku Veľké jarné čistenie ulíc a parkovísk v Žiari: Dajte si bacha na svojich tátošov!
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná zima síce nebola veľmi štedrá na snehovú pokrývku, mesto je ale aj tak znečistené prachom a posypovým materiálom. „Tento rok je znečistenie podstatne menšie, nakoľko bola mierna zima a posýpalo sa len málo. Predpokladáme, že mesto bude po zime vyčistené v krátkej dobe, samozrejme v priebežnom zametaní a polievaní sa pokračuje až do zimných mesiacov,“ uvádza Peter Jagoš zo žiarskych Technických služieb s.r.o.

Začína sa v stredu, všimnite si nové značky!

Podľa neho sa s priebežným čistením chodníkov začalo už v januári. „Tento týždeň sa upratovanie ešte viac zintenzívni.Po­kračuje sa v čistení chodníkov aj tento týždeň, navyše od stredy bude v uliciach vidno aj veľké zametacie vozidlo a budeme osádzať prenosné dopravné značenie, ktoré upozorní vodičov aby v uvedenú hodinu na danom mieste neparkovali,“ konkretizuje ďalej Jagoš.

Od severu na juh

Začína sa teda v stredu 12. marca na žiarskej Etape a parkovisku na Ulici Jilemnického. „Ďalej sa bude pokračovať smerom dole mestom o čom budeme priebežne informovať, súbežne bude druhé veľké zametacie vozidlo čistiť kopce (Štúrova, Krížna, Hlinku) kde sa posýpa najviac a samozrejme Šášovské podhradie,“ dopĺňa.

Výzva vodičom!

Technické služby na záver vyzývajú Žiarčanov: „Prosíme majiteľov áut aby uvedené upozornenia rešpektovali, obmedzenie bude vždy len na 1hodinu. Ak sa z parkoviska, alebo komunikácie odstránia všetky vozidlá je zametanie naozaj efektívne a viditeľné!

Foto: www.tszh.sk, Michal Černaj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM