Barbara Dallosová Rôzne Správy

Veľké plány so žiarskou plavárňou: Miliónová prestavba a niekoľkomesačná prestávka

Mestská plaváreň má dostať novú podobu. Potrebná investícia sa podľa slov primátora pohybuje nad miliónom eur.

Ilustračný obrázok k článku Veľké plány so žiarskou plavárňou: Miliónová prestavba a niekoľkomesačná prestávka
Zdroj: TASR

Mestská plaváreň sa má podľa plánov žiarskej samosprávy dočkať rozsiahlej rekonštrukcie. Plaváreň funguje už roky, jej najväčšou slabosťou sú podľa slov primátora privysoké energetické náklady. ,,Dnes je plaváreň dotovaná čiastkou približne 200 000 eur ročne. Tak je to obrovský balík peňazí," uviedol primátor Peter Antal.

Primátor hovorí o absolútnej rekonštrukcii objektu a investícii zhruba 1,5 milióna eur, čo však nie je možné realizovať iba zo mestských zdrojov. Riešením by mala byť pomoc zo štátneho rozpočtu alebo eurofondov.

Zrekonštruovať by sa podľa jeho slov malo vonkajšie vzduchotechnika, opláštenie, sklená fasáda, strecha, vykurovanie, podlaha, čiastočne i šatňové priestory a súčasné bazény by mali nahradiť nové, nerezové. ,,Jednoducho ideme do toho, čo nefunguje a malo by fungovať, alebo do toho, čo akokoľvek súvisí s energetickými úsporami," skonštatoval Antal.

,,Predstava je, že by sa plaváreň v apríli budúceho roka zatvorila a pristúpilo by sa k rekonštrukcii. Pravdaže, všetko bude závisieť od projektovej dokumentácie, od stavebného povolenia, od vysúťaženia dodávateľa… Rekonštruciu by sme v takomto prípade chceli ukončiť tak, aby už v zime slúžila," ozrejmil primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM