Ľudovít Havra Futbal

Veľký prehľad víkendového futbalu: Kto s kým si to rozdá?

Pozrite si prehľad futbalových stretnutí dospelých, ktoré sa odohrajú už tento víkend v našom regióne. Diváci a fanúšikovia môžu sledovať 26 zápasov, v ktorých budú kluby II. ligy, IV. ligy, V. ligy, I. triedy a II. triedy bojovať o body s cieľom vylepšiť si postavenie v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad víkendového futbalu: Kto s kým si to rozdá?
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

II. LIGA

8. kolo – 8. 9. o 15:30 h:

Pohronie A (12) – Rimavská Sobota (7)

Pohronie nešťastne v pomere 1:0 prehralo v Dubnici, keď jediný gól zápasu domáci strelili z pokutového kopu. V nedeľu bude chcieť pred svojimi divákmi nadviazať na posledný domáci zápas proti Šali, ktorý priniesol klubu zatiaľ jediné body do tabuľky. Ich súperom bude Rimavská Sobota.

MAJSTROVSTVÁ REGIÓNU STRED

6. kolo – 8. 9. o 15:30 h:

Rakytovce (10) – Pohronie B (12) (sobota)

Nová Baňa (16) – Bytča (11)

Pohronie B po štvrtkovom debakli 1:8 v Brusne uhralo remízu 2:2 v Bytči a v sobotu proti Rakytovciam by tak opäť mohlo nabehnúť na víťaznú vlnu a zaspomínať si na začiatok sezóny. Nová Baňa na Výročie SNP tiež dostala výprask 0:5 v Tisovci, ale cez víkend zaznamenala vôbec prvé víťazstvo v sezóne, keď vonku zdolala Kysucké Nové Mesto v pomere 2:1. Napriek tomu je stále na chvoste tabuľky s rovnakým počtom bodov ako predposledný Tisovec, čo by sa mohlo zmeniť už tento víkend po domácom zápase s Bytčou.

IV. LIGA JUH

6. kolo – 8. 9. o 15:30 h:

Detva (9) – Žarnovica (13)

Štiavnické Bane (6) – Podbrezová B (3)

Štiavnické Bane mali cez víkend voľný žreb a na Výročie SNP uhrali doma remízu 2:2 s Revúcou. Toto kolo ich čaká ťažký súper s Podbrezovej, ktorý sa zatiaľ pohybuje v popredí ligovej tabuľky. Najsilnejšou zbraňou domácich je zatiaľ najlepší útok v súťaži (22 strelených gólov) a kanonieri ako Dávid Budinský či Marek Čamaj (obaja 6 gólov). Žarnovica sa zatiaľ herne trápi, keďže prehrala všetky 3 úvodné ligové zápasy, ale v tom poslednom zdolala Hnúšťu, čo by ju mohlo naštartovať do ďalších bojov. Žreb jej však na úvod sezóny veľmi nepraje a cez víkend opäť cestuje mimo domáceho ihriska, tentoraz do Detvy.

V. LIGA SKUPINA C

6. kolo – 8. 9. o 15:30 h:

Repište (1) – Sásová (11)

Repište je zatiaľ milým prekvapením V. ligy, keď po piatich kolách ako jediné nazbieralo 12 bodov a usadilo sa na čele ligovej tabuľky. Ich hlavnou silou je obrana, ktorú majú spolu so Šalkovou najlepšiu v súťaži (len 2 inkasované góly) a navyše na domácom ihrisku nebol brankár Vladimír Gašpir prekonaný ani raz. Sériu domácej neporaziteľnosti a zároveň nepriestrelnosti bude chcieť Repište potvrdiť aj v nedeľu proti Sásovej.

I. TRIEDA

6. kolo – 8. 9. o 15:30 h:

Janova Lehota (10) – Lovča (2) (13:30)

Lutila (9) – Hliník nad Hronom (13)

Hodruša-Hámre (1) – Rudno nad Hronom (8)

Horná Ves (4) – Župkov (3)

Veľká Lehota (11) – Kremnica (7)

Slaská (5) – Brehy (14) (sobota)

Voznica (12) – Tekovská Breznica (6)

V I. triede sa na čelo tabuľky vrátila Hodruša-Hámre, ktorá vyhrala dôležitý zápas v Župkove, keď štyrmi gólmi v druhom polčase otočila stav zápasu na konečných 2:5, a ktorá sa stále môže pýšiť najlepšou obranou v súťaži (3 inkasované góly). Cez víkend zaváhala aj Horná Ves, ktorá nezvládla derby v Kremnici a prehrala 2:1. Tieto zaváhania využila Lovča, ktorá jednoznačne zdolala Hliník 7:3, potvrdila svoju silu v útoku (23 strelených gólov) a vyskočila na 2. miesto tabuľky. Zápasom nasledujúceho kola je súboj porazených Horná Ves vs. Župkov, v ktorom pôjde hlavne o udržanie sa v popredí tabuľky. Čo sa týka strelcov, najlepšie je na tom Tomáš Siný so Slaskej (8 gólov), za ním nasledujú Adam Širáň z Hornej Vsi a Miroslav Páleník z Lovče (obaja 6 gólov).

II. TRIEDA SEVER

6. kolo – 8. 9. o 15:30 h:

Trnava Hora (6) – voľný žreb

Šašovské Podhradie (11) – Nevoľné (12) (10:00)

Lovčica-Trubín (5) – Hronská Dúbrava (9)

Ladomerská Vieska (3) – Jastrabá (1) (sobota)

Kremnické Bane (8) – Stará Kremnička (2)

Krahule (10) – Pitelová (4) (9:30)

Ihráč (7) – Kopernica (13)

Na severe II. triedy sa hrali 2 dôležité zápasy. V prvom z nich Jastrabá remizovala s Lovčicou-Trubín 3:3, a v druhom z nich Stará Kremnička porazila Ladomerskú Viesku v pomere 1:0. V dôsledku toho sa Stará Kremnička dostala na 2. miesto v tabuľke a bodovo sa dotiahla na Jastrabú, ktorá vďaka lepšiemu skóre zostala lídrom súťaže. Z prvej štvorky vypadla Lovčica-Trubín a nahradila ju tam Pitelová. Zápasom víkendového kola bude zápas v Ladomerskej Vieske, ktorá privíta zatiaľ prvú Jastrabú. Najlepší útok v súťaži má stále Lovčica-Trubín (24 strelených gólov) a najlepšia obrana hrá za Starú Kremničku (2 inkasované góly). V tabuľke strelcov stále vedie Michal Fabian z Lovčice-Trubín so 6-timi gólmi, ktorý paradoxne všetkých 6 strelil v zápase s Kopernicou a odvtedy mlčí. Za ním nasledujú 5-gólový strelci, t. j. R. Pobežka zo Starej Kremničky, J. Janúch z Jastrabej a M. Marko z Hronskej Dúbravy. Tento víkend vyšiel voľný žreb na Trnavu Horu.

II. TRIEDA JUH

Dohrávka 3. kola – 6. 9. o 17:00 h:

Sklené Teplice (12) – Ostrý Grúň (11)

4. kolo – 8. 9. o 15:30 h:

Banská Štiavnica B (6) – Dolná Trnávka (7) (sobota)

Prestavlky (10) – Bzenica (5)

Ostrý Grúň (11) – Prenčov (1)

Horné Hámre (8) – Sklené Teplice (12)

Malá Lehota (9) – Vyhne (2)

Banská Belá (3) – Prochot (4)

Na juhu II. triedy nás najskôr v piatok čaká dohrávka 3. kola medzi Sklenými Teplicami a Ostrým Grúňom a cez víkend už plná zápasová nádielka. Lídrom súťaže zostáva aj po 3.kole zatiaľ stále stopercentný Prenčov s najlepším útokom (16 strelených gólov), ktorý je prenasledovaný Vyhňami s jedným remízovým zaváhaním a najlepšou obranou v súťaži (3 inkasované góly). Zápasom kola bude stretnutie tretej Banskej Belej so štvrtým Prochotom, ktorý ukáže, ktorý z klubov sa udrží v popredí tabuľky. Najlepším strelcom je bez ohrozenia len 20-ročný M. Blahút z Prenčova, ktorý v poslednom zápase proti Prestavlkom skóroval 5-krát a dovedna už nastrieľal úctyhodných 10 gólov, kým jeho najbližší konkurenti v tabuľke strelcov majú na konte len po 3 góly.

Poznámka: Číslo v zátvorkách pri jednotlivých kluboch označuje ich aktuálne umiestnenie v tabuľke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM