Ľudovít Havra Futbal

Veľký prehľad víkendového futbalu: Ktoré mužstvá si to medzi sebou rozdajú?

Pozrite si prehľad futbalových stretnutí dospelých, ktoré sa odohrajú už tento víkend v našom regióne. Diváci a fanúšikovia môžu sledovať 23 zápasov, v ktorých budú kluby II. ligy, IV. ligy, V. ligy, I. triedy a II. triedy bojovať o body s cieľom vylepšiť si postavenie v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad víkendového futbalu: Ktoré mužstvá si to medzi sebou rozdajú?
Zdroj: Webnoviny.sk

II. LIGA

7. kolo – 31. 8. o 16:00 h:

Dubnica (10) – Pohronie A (12)

Pohronie A v poslednom kole II. ligy konečne zaznamenalo bodový zápis do tabuľky, keď si doma poradilo so Šaľou v pomere 2:1. V sobotu ich čaká Dubnica, ktorá sa tiež herne trápi. Hostia by sa v prípade víťazstva mohli odpútať od dna ligovej tabuľky a zároveň si napraviť chuť po vypadnutí so slovenského pohára s Dunajskou Stredou, ktorá ich presvedčivo zdolala v pomere 6:1.

MAJSTROVSTVÁ REGIÓNU STRED

5. kolo – 1. 9. o 15:30 h:

Kysucké Nové Mesto (5) – Nová Baňa (16)

Bytča (10) – Pohronie B (11) (10:30)

Novej Bani ani Pohroniu vôbec nevyšla štvrtková predohrávka 14. kola, keď oba celky vonku vysoko podľahli svojim súperom. Nová Baňa prehrala v Tisovce 5:0 a Pohronie v Brusne v pomere 8:1. Cez víkend budú obe mužstvá opäť cestovať do Kysuckého Nového Mesta resp. do Bytče s vedomím nezopakovať štvrtkový výkon.

IV. LIGA JUH

5. kolo – 1. 9. o 15:30 h:

Žarnovica (14) – Hnúšťa (12)

Štiavnické Bane (3) – voľný žreb

Štiavnické Bane si po štvrtkovej remíze s Revúcou dajú cez víkend futbalovú prestávku. Žarnovica, ktorá oddychovala práve vo štvrtok, doma privíta sľubného súpera z Hnúšte s cieľom získať prvé tohtosezónne body.

V. LIGA SKUPINA C

5. kolo – 1. 9. o 15:30 h:

Krupina (3) – Repište (2)

Repište bude chcieť v nedeľu ukázať, že vie hrať aj mimo domáceho ihriska. V súťaži si zatiaľ počína výborne s tromi domácimi výhrami bez inkasovaného gólu a s jednou prehrou vonku. Tentokrát ich ale čaká veľmi silný súper a zároveň tabuľkový sused z Krupiny, ktorá má rovnaký počet bodov a na vlas rovnaké skóre ako Repište. Bude to teda boj o udržanie sa v prvej štvorke ligovej tabuľky, resp. aj boj o líderské postavenie v súťaži.

I. TRIEDA

5. kolo – 1. 9. o 15:30 h:

Voznica (13) – Janova Lehota (7)

Tekovská Breznica (6) – Slaská (5)

Brehy (14) – Veľká Lehota (9)

Kremnica (10) – Horná Ves (3)

Župkov (1) – Hodruša-Hámre (2) (17:00)

Rudno nad Hronom (11) – Lutila (8)

Hliník nad Hronom (12) – Lovča (4)

V I. triede sa na čelo tabuľky po štvrtkovej dohrávke 1. kola dostal podľa očakávaní Župkov, ktorý sa tak pripojil k 12-bodovej Hodruši a Hornej Vsi. Horná Ves cez víkend vycestuje na derby zápas do Kremnice, kde to bude mať v napätej atmosfére nesmierne ťažké. Uvidíme či im pomôže zatiaľ výborne hrajúci 5-gólový strelec A. Širáň. Zápasom kola je ale duel lídrov Župkov vs. Hodruša-Hámre. Župkov podáva veľmi kompaktné výkony hlavne smerom dopredu, o čom svedčí aj 15 nastrieľaných gólov. Najlepší útok má ale zatiaľ štvrtá Lovča so 16-timi presnými zásahmi a strelcami ako M. Páleník (5 gólov) alebo M. Kukučka (4 góly). Hodruša sa zasa môže pochváliť najlepšou obranou v súťaži, keďže zatiaľ ako jediná inkasovala len 1 gól. Čo sa týka strelcov, na prvom mieste je útočník Slaskej T. Silný so 7-mimi gólmi.

II. TRIEDA SEVER

5. kolo – 1. 9. o 15:30 h:

Ihráč (5) – voľný žreb

Kopernica (13) – Krahule (11) (13:30)

Pitelová (7) – Kremnické Bane (6)

Stará Kremnička (3) – Ladomerská Vieska (2)

Jastrabá (1) – Lovčica-Trubín (4)

Hronská Dúbrava (9) – Šašovské Podhradie (10)

Nevoľné (12) – Trnava Hora (8)

Na severe II. triedy sa po štvrtkovej dohrávke 1. kola dostala na prvé miesto Jastrabá, ktorá si s prehľadom poradila s Hronskou Dúbravou v pomere 7:2. Ladomerská Vieska a Lovčica Trubín vonku len remizovali, čo využila Stará Kremnička a vďaka kontumácii poskočila na 3. miesto a bodovo sa dotiahla na Ladomerskú Viesku. Tento víkend nás čakajú 2 zápasy z top-štvorky, ktoré môžu výrazne zamiešať karty v ligovej tabuľke. Jastrabá privíta doma Lovčicu-Trubín, čo bude súboj dvoch najlepších útokov v súťaži (Jastrabá 20 gólov, Lovčica 21 gólov) a najlepšia obrana v podobe Starej Kremničky si zmeria sily s Ladomerskou Vieskou. V streleckej aktivite k veľkým zmenám nedošlo. Na prvom mieste je stále 6-gólový M. Fabian z Lovčice Trubín, ale v dobrom svetle sa ukazujú aj strelci Starej Kremničky (R. Pobežka – 5 gólov) a Jastrabej (J. Janúch – 5 gólov).

II. TRIEDA JUH

Dohrávka 1. kola – 30. 8. o 17:00 h:

Prochot (11) – Ostrý Grúň (9)

3. kolo – 1. 9. o 15:30 h:

Banská Belá (5) – Banská Štiavnica B (3)

Prochot (11) – Malá Lehota (7)

Vyhne (2) – Horné Hámre (6)

Prenčov (1) – Prestavlky (8)

Bzenica (10) – Dolná Trnávka (4)

Sklené Teplice (12) – Ostrý Grúň (9) (hrá sa 6. 9. o 17:00 h.)

Na juhu II. triedy nás najskôr v piatok čaká dohrávka 1. kola medzi Prochotom a Ostrým Grúňom a potom cez víkend sa predstavia všetci účastníci s výnimkou zápasu Sklené Teplice vs. Ostrý Grúň, ktorý bol odložený na 6. septembra (piatok) o 17:00 hod. Jediným stopercentným mužstvom je zatiaľ Prenčov, ktorý si tesne ale víťazne poradil s pomerne silnými súpermi zo Bzenice (5:4) a Dolnej Trnávky (4:3). Aj najlepší strelec M. Blahút z 5-timi gólmi je hráčom zatiaľ aktuálneho lídra z Prenčova. Bez prehry ale s jednou remízou na konte si zatiaľ počínajú Vyhne s Banskou Štiavnicou, ktoré majú po dvoch kolách najlepšiu obranu v súťaži. Čo sa týka útočnej hry a strieľania gólov, najlepšie ja na tom Dolná Trnávka s 11-timi presnými zásahmi.

Poznámka: V zátvorkách pri kluboch je uvedené ich aktuálne umiestnenie v tabuľke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM