Ľudovít Havra Futbal

Veľký prehľad víkendového futbalu: Ktoré zápasy budú najzaujímavejšie?

Pozrite si prehľad futbalových stretnutí dospelých, ktoré sa odohrajú už tento víkend v našom regióne. Diváci a fanúšikovia môžu sledovať 24 zápasov, v ktorých budú kluby II. ligy, IV. ligy, V. ligy, I. triedy a II. triedy bojovať o body s cieľom vylepšiť si postavenie v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad víkendového futbalu: Ktoré zápasy budú najzaujímavejšie?
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

II. LIGA

9. kolo – 14. 9. o 15:30 h:

Liptovský Mikuláš (12) – Pohronie A (11)

Pohronie A vybojovalo cez víkend cennú remízu v domácom zápase s Rimavskou Sobotou, keď na gól Mária Kuráka už v 9. minúte zápasu odpovedal v úvode druhého polčasu vyrovnávajúcim gólom Zdenko Kamas. Vďaka tejto remíze sa Pohronie konečne odpútalo od dna tabuľky a vystriedal ich tam Liptovský Mikuláš, ktorý ich v sobotu v dôležitom zápase privíta na svojom trávniku.

MAJSTROVSTVÁ REGIÓNU STRED

Predohrávka 15. kola – 11. 9. o 15:30 h:

Pohronie B – Krásno nad Kysucou 1:1 (0:0)

Nová Baňa – Brusno (odložené)

Strelci gólov, umiestnenie v tabuľke a prípadný komentár bude súčasťou víkendové prehľadu.

7. kolo – 14. 9. o 15:30 h:

Pohronie B (12) – Nová Baňa (15)

Nová Baňa po neúspešnom vstupe do sezóny zaknihovala cez víkend svoju druhu výhru v rade, keď sa jej najtesnejším výsledkom 1:0 podarilo zdolať Bytču. Stredajšia predohrávka 15. kola s Brusnom bola odložená zatiaľ na neznámy termín.
Pohronie B po víkendovej prehre 0:3 v Rakytovciach v stredajšej predohrávke remizovalo s Krásnom nad Kysucou 1:1 a nevyhralo tak už v šiestom zápase v rade. Navyše ako jediný klub inkasovali 20 gólov, čo znamená, že majú najhoršiu obranu v súťaži.
V sobotu náš čaká regionálne derby Pohronie B vs. Nová Baňa, v ktorom budú chcieť domáci konečne zvíťaziť a hostia pokračovať v trende z posledných dvoch zápasov.

IV. LIGA JUH

Predohrávka 15. kola – 11. 9. o 15:30 h:

Žarnovica – Podbrezová B 3:0 (2:0)

Veľký Krtíš – Štiavnické Bane 0:1 (0:1)

Strelci gólov, umiestnenie v tabuľke a prípadný komentár bude súčasťou víkendové prehľadu.

7. kolo – 15. 9. o 15:30 h:

Divín (4) – Štiavnické Bane (8)

Žarnovica (11) – Kováčová (6)

Štiavnickým Baniam po domácej prehre 1:2 s Podbrezovou B nevyšla ani stredajšia predohrávka 15. Kola, keďže vo Veľkom Krtíši tiež prehrali v pomere 1:0. Nič to však nemení na skutočnosti, že stále majú najlepší útok v súťaži (23 nastrieľaných gólov) a dvoch 6-gólových strelcov M. Čamaja a D. Budinského. Práve ich schopnosti budú chcieť využiť vo víkendovom zápase v Divíne.
Žarnovica sa pomaly rozbieha a v posledných troch zápasov nazbierala 7 bodov. Cez víkend uhrala cennú remízu 1:1 v Detve a v stredu si pomerne ľahko poradila s Podbrezovou B v pomere 3:0. Tento víkend ju v domácom prostredí čaká Kováčová, ktorej by tiež chcela nejaké body ukradnúť.

V. LIGA SKUPINA C

7. kolo – 14. 9. o 19:00 h:

Šalková (2) – Repište (1)

Repište aj naďalej pokračuje v spanilej jazde a až na jedno zaváhanie v Pliešovciach je zatiaľ stopercentné a zaslúžene lídrom ligovej tabuľky. Posledný zápas so Sásovou nebol síce takou jasnou záležitosťou domácich ako to spočiatku v zápase vyzeralo, ale 3 body po vydretom víťazstve 4:3 zostali nakoniec doma.
V nedeľu ich však čaká veľký favorit celej súťaže Šalková, ktorá sa môže pýšiť nielen najlepším útokom ale aj najlepšou obranou v lige. Hosťom by mohol v Šalkovej pomôcť hlavne v dobrej forme hrajúci Pavel Ulbrík, ktorý sa doteraz postaral o 8 gólov z 12-tich, ktoré Repište nastrieľalo. Uvidíme, ako Repište zvládne tento ťažký ligový test a či sa mu podarí udržať si prvé miesto v tabuľke.

I. TRIEDA

7. kolo – 15. 9. o 15:30 h:

Tekovská Breznica (9) – Janova Lehota (12)

Brehy (14) – Voznica (8)

Kremnica (11) – Slaská (5)

Župkov (4) – Veľká Lehota (7)

Rudno nad Hronom (10) – Horná Ves (3)

Hliník nad Hronom (13) – Hodruša-Hámre (1)

Lovča (2) – Lutila (6)

V I. triede sa po šiestom kole veľké zmeny v tabuľke neudiali. Prvé miesto si udržala Hodruša-Hámre, ktorá 2:0 zdolala Rudno nad Hronom a na druhom mieste ostala Lovča, ktorá vyhrala v Janovej Lehote v pomere 4:0. Dôležitý zápas sa hral v Hornej Vsi, ktorá porazila tretí Župkov 4:1 a vymenila si s ním pozíciu v tabuľke. Top štvorka súťaže ostáva teda nezmenená len v inom poradí.
Na Župkov, ktorý po prehre s Hodrušou neuspel ani v druhom kľúčovom zápase sa už bodovo dotiahla Slaská s najlepším strelcom Tomášom Silným, ktorý si hat-trickom proti Brehom zvýšil svoj strelecký kredit už na 11 gólov. Tabuľku strelcov teda stále vedie kanonier so Slaskej prenasledovaný Miroslavom Páleníkom (8 gólov) z Lovče a Adamom Širáňom z Hornej Vsi (7 gólov).
Najlepší útok má stále Lovča (27 strelených gólov) a najlepšiu obrannú hru predvádza Hodruša-Hámre (3 inkasované góly). Čo sa týka negatívnych štatistík, tak na útoku musia popracovať zatiaľ posledné Brehy (5 strelených gólov) a diery v obrane musia zaplátať v Hliníku nad Hronom (26 inkasovaných gólov).
Za zápas kola môžeme označiť duel Župkov vs. Veľká Lehota, v ktorom domáci budú chcieť po dvoch pokazených zápasoch konečne bodovať, lenže ich súper podal sympatický výkon proti Kremnici, ktorú jasne zdolal 5:1 a poskočil z 11-teho miesta na 7-me.

II. TRIEDA SEVER

7. kolo – 15. 9. o 15:30 h:

Kopernica (13) – voľný žreb

Pitelová (5) – Ihráč (6)

Stará Kremnička (1) – Krahule (10)

Jastrabá (2) – Kremnické Bane (8)

Hronská Dúbrava (9) – Ladomerská Vieska (3)

Nevoľné (11) – Lovčica-Trubín (4)

Trnava Hora (7) – Šašovské Podhradie (12)

Na severe II. triedy sa po tesnom víťazstve 1:0 na Kremnických Baniach dostala na čelo tabuľky Stará Kremnička. Dôležitý zápas kola lepšie zvládla Ladomerská Vieska, ktorá porazila vtedajšieho lídra z Jastrabej 3:2 a bodovo sa naňho dotiahla. Jastrabá teda ostáva druhá, tretie mesto patrí Ladomerskej Vieske a do top štvorky sa vrátila Lovčica-Trubín, ktorá si poradila s Hronskou Dúbravou v pomere 5:0 a využila tak bezgólové remízové zaváhanie Pitelovej na Krahuliach.
Tabuľku strelcov stále vedie M. Fabian z Lovčice-Trubín, ktorý sa konečne od zápasu s Kopernicou gólovo presadil a dvomi gólmi proti Hronskej Dúbrave sa dostal na 8 gólov. Za ním nasledujú 5-góloví strelci M. Marko z Hronskej Dúbravy, J. Janúch z Jastrabej a R. Pobežka zo Starej Kremničky, ktorí ale cez víkend strelecky mlčali.
Pozitívne štatistiky vedie najlepší útok Jastrabej (25 strelených gólov) a najlepšia obrana Starej Kremničky (3 inkasované góly). Najhorší útok v súťaži majú zatiaľ Krahule (6 strelených gólov) a najhoršia obrana hrá za Kopernicu (39 inkasovaných gólov).
Zápasom 7. kola bude zrejme derby medzi Pitelovou a Ihráčom. Pitelová po bezgólovej remíze na Krahuliach vypadla z top štvorky, kým Ihráč sa po výhre 4:1 s Kopernicou bodovo dotiahol na Pitelovú. Bude to teda dôležitý zápas, ktorý by mohol v prípade zaváhania favoritov priniesť umiestnenie medzi štyrmi najlepšími. Posledná Kopernica ma tento víkend voľný žreb.

II. TRIEDA JUH

5. kolo – 15. 9. o 15:30 h:

Prochot (6) – Banská Štiavnica B (7)

Vyhne (2) – Banská Belá (3)

Sklené Teplice (12) – Malá Lehota (10) (sobota)

Prenčov (1) – Horné Hámre (5)

Bzenica (4) – Ostrý Grúň (9)

Dolná Trnávka (8) – Prestavlky (11) (sobota)

Na juhu II. triedy zostala prvá trojka nezmenená, keďže všetci tabuľkoví favoriti bodovali naplno. Prenčov vyhral v Ostrom Grúni 3:1, Vyhne sa potrápili v Malej Lehote, kde vydreli tesné víťazstvo 1:0 a Banská Belá bez väčších problémov zdolala Prochot v pomere 6:0. Na štvrté miesto sa tak po zaváhaní Prochota dostala Bzenica, ktorá výsledkom 5:0 porazila Prestavlky.
Tabuľku strelcov stále bez ohrozenia vedie M. Blahút z Prenčova, ktorý si proti Ostrému Grúňu strelil už svoj 11-ty gól v sezóne. Jeho najbližší konkurenti majú na konte len po 4 góly, t. j. R. Chmelina z Banskej Štiavnice, R. Lacko z Banskej Belej a dvojica P. Kopčan a R. Kysel z Dolnej Trnávky.
Najviac gólov v súťaži zatiaľ nastrieľal líder z Prenčova (19 gólov) a najmenej gólov inkasovala obrana Vyhieň (3 góly). Naopak krízu v útoku má nováčik zo Sklených Teplíc (2 strelené góly) a najpriechodnejšiu obranu v súťaži majú zatiaľ Prestavlky (19 inkasovaných gólov).
Zápasom kola by podľa ligovej tabuľky mal byť súboj z top štvorky medzi Vyhňami a Banskou Belou. Uvidíme, či najlepšia obrana súťaže odolá druhému najlepšiemu útoku z Banskej Belej (18 strelených gólov). Prípadné víťazstvo by mohlo znamenať aj čelné postavenie v tabuľke, pretože Prenčov čaká tiež ťažký zápas s piatymi Hornými Hámrami.

Poznámka: Číslo v zátvorkách pri jednotlivých kluboch označuje ich aktuálne umiestnenie v tabuľke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM