Barbara Dallosová Basketbal

Veľký súboj žiarskych základiek, povzbudzovať prišiel aj riaditeľ: Pozrite, ktorá škola to všetkým natrela!

Najväčšia súťaž v meste pre tie najmenšie talenty. Žiarska basketbalová mikroliga (ŽBM) zoradila žiarske základné školy od prvého po štvrté miesto. Uhádli by ste, kto kde skončil?

Ilustračný obrázok k článku Veľký súboj žiarskych základiek, povzbudzovať prišiel aj riaditeľ: Pozrite, ktorá škola to všetkým natrela!
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 20.3.2015 sa uskutočnilo úvodné kolo ŽBM v priestoroch prvej základnej školy, medzi Žiarčanmi známej ako jednotka. Organizátori hovoria hovoria o tejto súťaži ako o najmasovejšom športovom podujatí pre žiakov prvého stupňa žiarskych základných škôl.

Krátko po ôsmej hodine ráno sa začal prvý zápas medzi cirkevnou základnou školou a jednotkou. Postupne si školy zmerali sily systémom každý s každým, spolu pritom odohrali šesť zápasov. Turnaj končil záverečným vyhodnotením o 11.00 hod.

Môžu veľa získať, ale aj stratiť

Všetci žiaci sa počas turnaja snažili dostať loptu do koša, niektorým sa to darilo viac, niektorým menej. Hráčsku kvalitu bolo podľa slov koordinátora Ivana Danka vidieť hlavne v mužstvách I. a II. ZŠ, kde väčšina hráčov už trénuje v predpípravke. ,,

,,Práve zápas týchto dvoch mužstiev sa hral podľa basketbalových pravidiel a tu mohli všetci žiaci vidieť, aká pohybová úroveň sa dá dosiahnuť, keď deti v mladom veku pravidelne trénujú. Preto bol turnaj cielený práve pre vekovú hranicu detí s ročníkmi narodenia 2005 až 2007, v tomto veku života dieťaťa sa dá totiž veľa získať ale aj veľa stratiť," konštatuje Danko.

Fandil riaditeľ i učitelia

Na turnaji sa zúčastnilo celkovo 40 detí. Povzbudzovať prišli mladých športovcov deti niekoľkých tried, najmä z domáceho prostredia. Zahanbiť sa nedali ani ich učitelia či dokonca riaditeľ školy Marek Baláž. V plnej telocvični bola fantastická atmosféra od začiatku až do konca.

Ako s úľavou povedal Danko, okrem príjemných zážitkov treba vyzdvihnúť tiež to, že sa v zápasoch plných nasadenia nikto nezranil.

Tento ročník ŽBM je finančne pokrytý vyzbieranými 2 % z dane z minulého roku, podľa Dankových slov sú ale odkázaní najmä na sponzorov. ,,Na budúci ročník budeme hľadať generálneho sponzora, ktorý by chcel podporiť športujúce deti a podľa ktorého môže niesť turnaj názov," dodáva koordinátor a zároveň pozýva na druhé kolo turnaja, 17. apríla, tentoraz na druhej základnej škole.

A takto jednotlivé školy nakoniec skončili:

  • 1. miesto: 1. ZŠ
  • 2. miesto: cirkevná ZŠ
  • 3. miesto: II. ZŠ
  • 4. miesto: IV. ZŠ
Najväčšia súťaž našich najmenších talentov: Atmosféra bola skvelá
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM