Barbara Dallosová Šport

Verdikt ešte len padne, jedno už ale organizátori Bielej stopy vedia: Týmto sme si istí na 90 percent!

Termín bežkárskych pretekov, vďaka ktorým poznajú Kremnické vrchy aj ľudia z ďalekých kútov Európy, sa blíži. Ako to vidia organizátori dva týždne pred akciou, ktorá bola zrušená len dvakrát v histórii?

Ilustračný obrázok k článku Verdikt ešte len padne, jedno už ale organizátori Bielej stopy vedia: Týmto sme si istí na 90 percent!
Zdroj: TASR

43. ročníku bežkárskych pretekov Biela stopa má v tomto roku patriť koniec januára – 29.1. – 31.1. 2016. Ako hovorí predseda TJ Biela stopa Ivan Ivanič, prihlásených pretekárov zatiaľ nie je veľa, o všetkom ale môžu rozhodnúť nasledujúce dni s avizovaným ochladením.

,,Zatiaľ nie je veľa prihlásených účastníkov, čakáme že sa to zmení po ochladení. Očakávame zlepšenie počasia, podľa meteo predpovede by malo prísť sneženie," myslí si Ivanič.

Biela stopa píše svoju históriu už od sedemdesiatych rokov, práve pre nedostatok snehu už ale v minulosti vynechala dva ročníky – v rokoch 1990 a 2014. Takáto situácia by sa podľa Ivaniča tento rok opakovať nemala.

Už teraz vieme, že Biela stopa na 90 percent bude," uviedol pre portál Žiar 24 Ivanič.

Čo je však stále otázne, je konkrétna podoba pretekov. ,,V sobotu budeme mať stretnutie, na ktorom sa o všetkom definitívne rozhodne. Ešte totiž nevieme povedať, v akom rozsahu, na akých okruhoch a tratiach a.t.ď. Po tomto stretnutí sa už tieto veci definitívne uzavrú," dodáva predseda TJ na záver.

Pozrite si PROGRAM Bielej stopy 2016. Ak si spomínate aj na jedny z prvých ročníkov, nahliadnite do minulosti a pozrite si nostalgické zábery z minulého storočia: Takto s Bielou stopou hýbal čas: Archívne FOTO, pri ktorých mnohým prejdu po tele zimomriavky…

Foto: 42. ročník Bielej stopy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM