Martin Károly Samospráva

Vianočný punč ako liek: Takto ním chcú zmierniť ťažké osudy ľudí v Žiari a v Kremnici

Osamelá matka takmer bez príjmu, deti trpiace na rakovinu, Únia nepočujúcich ale aj mladý muž z Kremnice, ktorí pomáhal deťom, no teraz potrebuje takisto pomoc. To sú ľudia, ktorým sa rozhodla výťažkom vianočného punču pomôcť žiarska samospráva ale aj kremickí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný punč ako liek: Takto ním chcú zmierniť ťažké osudy ľudí v Žiari a v Kremnici
Foto: DuPe -

Charitatívny predaj vianočného punču má v Žiari už dlhú tredíciu. Začal s ňou ešte predchádzajúci primátor Ivan Černaj. Peter Antal spolu s poslancami a zamestnancami mestského úradu predávajú punč už dnes.

V Žiari sa pomáha už dnes od 10 -tej hodiny

Výťažok z predaja punču pôjde v tomto roku Únii nepočujúcich a jednej rodine, ktorá ma veľmi ťažký osud,“ hovorí primátor Peter Antal. Ide o osamelú matku s dvomi deťmi. „Jedno z nich je postihnuté, táto Žiarčanka sa oň musí starať 24 hodín denne, nemôže teda chodiť do práce, jej príjem je teda zložený len z opatrovateľského príspevku a dávky v hmotnej núdzi,“ konkretizuje ťažký osud rodiny, Martin Baláž, žiarsky hovorca.

Vyzbierané peniaze sa podľa neho rozdelia na dve časti. Druhá pôjde Únii nepočujúcich v Žiari nad Hronom. Osobne bude žiarsky primátor predávať tento charitatívny punč medzi 16.- 17 -tou hodinou v jednom zo stánkov na žiarskom námestí.

Pomáhajú aj kremnickí poslanci

Pomôcť v predvianočnom pobdobí sa rozdodli aj kremnickí poslanci mestského zastupiteľstva. Tí budú predávať vianočný punč na kremnickej pešej zóne 23. decembra, od 14 -tej hodiny. „Príďte sa s nami podeliť o vaše predvianočné pocity, stretnúť priateľov a hlavne pomôcť,“ hovorí jeden z nich, Marian Vojtko.

Výťažok z predaja punču poputuje podľa neho Občianskemu združeniu Svetielko nádeje pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. „Tu sa okrem iných opäť podrobuje onkologickej liečbe mladý Kremničan Matej Tóth, ktorý dokázal zorganizovať tri ročníky benefičného športového turnaja pomoc bývalého pacienta onkológie: Organizuje turnaje a zbiera peniaze pre choré deti, z ktorého výťažok pomohol pacientom na "jeho“ oddelení. Dnes potrebuje našu pomoc práve Maťo!" dodáva Vojtko.

Viac o doterajšej pomoci Mateja Tótha sa dočítate TU: Krásna pomoc bývalého pacienta onkológie: Organizuje turnaje a zbiera peniaze pre choré deti

Vianočný punč sa bude predávať aj v Kremnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM