Barbara Dallosová Samospráva

VIDEO: Nový žiarsky prednosta Juraj Miškovič (48) nastupuje vo februári, s Antalom sa spoznali vo fitku

Včera mesto oficiálne oznámilo personálnu zmenu na poste prednostu mestského úradu. Dlhoročnú prednostku má od februára vystriedať pre mnohých Žiarčanov neznáma tvár, Juraj Miškovič. Kto vlastne novopečený prednosta je?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Nový žiarsky prednosta Juraj Miškovič (48) nastupuje vo februári, s Antalom sa spoznali vo fitku
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mariana Páleniková po 12-tich rokoch vo funkcii prednostky končí. Rozhodnutie padlo po dohode prednostky s primátorom mesta Petrom Antalom. Ten krok odôvodnil ako snahu dať úradu nový impluz. Informovali sme vás o tom TU.

Kto je Juraj Miškovič?

Od prvého februára by mal Páleníkovej stoličku obsadiť Juraj Miškovič. 48-ročný námestník riaditeľa bystrickej Rooseveltovej nemocnice mnohým Žiarčanom známy nie je. Rodeného Bystričana dostala do Žiaru jeho manželka, ktorá odtiaľto pochádza.

V minulosti na Slovenskej správe ciest, odtiaľ má, podľa jeho slov, skúsenosti z investičnej činnosti. Potom pôsobil vo veľkej spoločnosti, kde mal na starosti vybavovanie stavebných povolení, neskôr podnikal. Posledné štyri roky pracuje ako technicko-prevádzkový námestník riaditeľa fakultnej NsP, F.D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Akrobatický lyžiar

Dobrými vzťahmi s Petrom Analom sa budúci prednosta netají. Na otázku, odkiaľ sa poznajú, reagoval: ,,S pánom primátorom sme sa zoznámili vo fitku, párkrát sme sa stretli v parku pri behaní. Začali sme sa baviť na rôzne témy a zistili sme že na mnoho vecí máme rovnaký pohľad."

Svoj vzťah ku športu chce Miškovič premietnuť aj do svojho pôsobenia v úrade. ,,Mám blízky vzťah k športu, od detstva som športoval. Bol som aj reprezentantom v akrobatickom lyžovaní. Mojou ambíciou teda je tiež vytvoriť pre naše deti nejaké pozitívne prostredie, aby mali kde športovať, aby neboli nútení svoj voľný čas tráviť po rôznych podnikoch," hovorí.

Na dobrej ceste

Podľa Miškoviča je preňho funkcia zaujímavá najmä preto, že Žiar považuje za mesto idúce dobrou cestou. ,,Žiar je prosperujúce mesto. Pamätám si, že keď som sa sem pred desiatimi rokmi prisťahoval, nedali sa tu po šiestej večer ani kúpiť potraviny. Dnes mesto vyzerá neporovnateľne," spomína.

Po nastúpení do funkcie sa vraj potrebuje najprv zoznámiť s prostredím a zamestnancami. Ďalej chce pomáhať primátorovi plniť volebné ciele. ,,Mojou ambíciou je pomáhať pánovi primátorovi v plnení jeho volebných cieľov, s ktorými sa stotožňujem. Ak sa nám toto podarí naplniť, budeme všetci spokojní. Chceme vytvoriť také podmienky, aby ľudia nemali potrebu sa z mesta odsťahovať, práve naopak, aby sem prichádzali noví obyvatelia," dodal Miškovič.

Ďalšie vyjadrenia budúceho prednostu si pozrite vo VIDEU.

Juraj Miškovič o svojom nástupe do funkcie prednostu žiarskeho mestského úradu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM