Martin Károly Samospráva

Videozáznam tlačovky Romana Zaťka: Žiarčania potrebujú skôr chlieb ako hry

Politické karty v meste v nových voľbách primátora sú rozdané. Dvaja kandidáti, dve známe tváre z mestskej politiky. Pozrite, s čím ide do volieb Roman Zaťko.

Ilustračný obrázok k článku Videozáznam tlačovky Romana Zaťka: Žiarčania potrebujú skôr chlieb ako hry
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

V nových primátorských voľbách budú dvaja kandidáti. Roman Zaťko, bývalý viceprimátor mesta a Peter Antal, súčasný zastupujúci primátor. Ďalší kandidáti sa mohli prihlásiť do dnešného dňa.(6. máj 2013)

Nik, okrem týchto dvoch kandidátov, nepriniesol do dnešného dňa podpísané kandidátne listiny“ potvrdila pre žiar24 Marta Páleníková, zapisovateľka mestskej volebnej komisie. Zákon kandidátom ukladá zozbierať minimálne 200 podpisov od Žiarčanov. Podľa Páleníkovej obaja kandidáti túto podmienku splnili.

Vo štvrtok popoludní bude ešte zasadať mestská volebná komisia, ktorá vydá rozhodnutie o zaregistrovaní kandidáta na kandidátnej listine. Voľby sa uskutočnia 29. júna 2013.

Roman Zaťko: Mám odvážne plány a ťažké ciele

Mám záujem kandidovať ako nezávislý kandidát,“ informoval dnes Zaťko novinárov na tlačovke.V mestskej politike nie je nováčikom, po boku bývalého primátora, Ivana Černaja stál 8 rokov, ako jeho zástupca. S mestskou politikou sa rozlúčil potom ako ho vo voľbách 2010 vylúčila jeho vlastná strana, pretože podporoval Černaja a nie straníckeho kandidáta. (viac vo videu)

Zaťko dnes neprezradil témy, s ktorými chce osloviť voličov. Naznačil ale, že ľudia podľa neho skôr potrebujú prácu ako zábavu. „Ak vychádzame z klasického rímskeho hesla chlieb a hry, pre mňa je dôležitejší chlieb,“ reaguje Zaťko na otázku, v čom sa chce odlíšiť od Petra Antala. "Možno je treba mať odvážnejšie plány a ťažšie ciele, " doplnil.

Zaťko podľa vlastných slov neuvažuje o masívnej predvolebnej kampani s billboardami a plagátmi. Kampaň chce viac viesť na internete a sociálnych sieťach.

(celý, nezostrihaný záznam tlačovky nájdete vo videu)

Peter Antal: Som rád, že vo voľbách nie som sám

Súčasný zastupujúci primátor ide do volieb tiež ako nezávislý kandidát. Svoje rozhodnutie už ale oznámil dávnejšie. „Som rád, že sa našiel ďalší, ktorý oznámil svoju kandidatúru. Mandát vo voľbách ak by som bol sám, by nebol podľa môjho názoru v poriadku, lebo ľudia by si mali mať možnosť vybrať,“ reaguje Peter Antal na dnešné vyhlásenie Romana Zaťka.

Ak sa mám stať primátorom nech je to vo voľbách v pravom zmysle slova. Zároveň si aj odskúšam , či mám podporu v meste a ľudia svojou voľbou ukážu, či to čo robím a plánujem je dobré mesto a pre skvalitnenie života Žiarčanov,“ dodal Antal.

Tlačovka Romana Zaťka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM